Ефектът на тези средства е доказан научно!

Пет домашни рецепти срещу махмурлук

Тормози ви махмурлук, иска ви се да излезете от кожата си. Ето няколко действащи средства срещу него, които са ви под ръка!

Мятате се между стените на дома си и се чудите какво да предприемете, за да отмине час по-скоро това мъчение! Науката е доказала, че можете да си помогнете сами с едно от следните пет средства:

* Яйца. Те съдържат цистеин, отбелязват от medikforum.ru. Това е аминокиселина, която освобождава тялото от отровното вещество ацеталдехид. Въпросната отрова е страничен продукт от разграждането на алкохола. Именно това вещество е причина за характерните симптоми на махмурлука.

* Витамин В.

Витамините от тази група също са в състояние да неутрализират циркулиращия в кръвта ацеталдехид. За предпочитане е да поемате храни, богати на тези витамини, защото синтетичните версии при системна употреба могат да провокират рак на простатата или на гърдата.

* Газирана вода.

Китайски учени твърдят, че газираната вода увеличава активността на фермента “ацеталдехид дехидрогеназа”. Именно той е отговорен за директното разграждане на ацеталдехида.

* Аспержи.

Този растителен деликатес възпира със 70% формирането на свободни радикали, свързани с алкохола. Консумацията на аспержи същевременно повишава продукцията на ферменти, разграждащи ацеталдехида, с цели 200%!

Дайте мнение и Вие тук!

* Банани.

Алкохолът действа като диуретик; консумацията му води до освобождаване на големи количества вода и калий и нарушаване на водно-солевия баланс в организма. Обезводняването усилва симптомите на махмурлука – например обичайния световъртеж. Консумацията на банани подобрява бързо съдържанието на калий в организма.

И накрая: Най-главното!

Трябва два пъти да се наспите яко и два пъти да отидете до онова място, но не по малка нужда (не се брои). Махмурлукът е предупреждение да спрете рязко пиенето! Липсата на махмурлук обаче е още по-сериозно предупреждение. Така че спрете го, докато още имате махмурлук. После вече може да е страшно късно!

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Глицин, glycine-01

Глицин – плацебо или ефективно средство за успокоение?

Глицин е един от най-популярните и достъпни продукти, използвани при всякакви случаи. Използва се както …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *