Лунна диета или Диетата на Деми Мур!

Лунна диета: Един нов (стар) режим на хранене набира популярност: наричат го “диетата на върколака” и сред поклонниците му са звезди като Мадона и Деми Мур.

Диетата на върколака ориентира храненето по лунния календар – нещо, което не е откритие на днешния ден, припомнят от medikforum.ru.

Разчита се на това, че Луната въздейства върху водния баланс на тялото ни по същия начин, както и на морските приливи. Поклонниците на тази диета твърдят, че ако се гладува по време на новолуние или пълнолуние, гарантирано отслабваш с 2.5 кг само за един ден.

Така наречената “лунна диета” съществува отдавна и се прилага в различни варианти. Всички те включват очистване на организма в рамките на няколко дни в месеца.

Това очистване се прави най-често при новолуние или пълнолуние, но може да се практикува при всяка нова фаза на Луната. Идеята е да се отчете гравитационното въздействие на Луната върху водното количество в организма.

Правилно избраният момент на гладуването позволява такова мощно очистване на организма, каквото не е възможно при нито една друга диета или детокс-програма.

Известно е и това, че Луната въздейства върху настроението и правилно подбраните моменти на гладуване могат да намалят интензивността на стомашните спазми.

Практикуващите този тип диети предупреждават, че е изключително важно да се спазва до минута началото на избрания лунен цикъл: ако той започва по обяд, през първата половина на деня може да се храните нормално.

След това започва 24-часовото пълно гладуване на лунната диета. Приемът на повече течности предполага, че с помощта на Луната организмът се измива от токсични натрупвания – бъбреците работят по-интензивно, всяка капка излишна течност се изхвърля.

Авторитетни диетолози обаче намират обясненията на върколашката диета за ненаучни. Според тях целта й не е да се изхвърлят излишните течности, а да се разградят излишните мазнини. Ако нещата опират само до течности – постигнатата редукция след захранване лесно се губи.

Хората с хронични заболявания, особено диабетиците, не бива да прибягват до такава програма в никакъв случай. Изпълнението й е стресиращо и може да влоши основното заболяване.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Лунна диета или Диетата на Деми Мур!
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *