ухапване от кърлеж
През лятото всички са застрашени от ухапване от кърлеж

Как да разпознаем ухапване от кърлеж? Симптоми

Ухапване от кърлеж е опасност, която ни дебне чак до месец септември. Тя има следните симптоми:

С наближаването на активния летен сезон се активизират и кърлежите, които ще дебнат за “жертви” чак до септември. Много хора си казват, че няма как да бъдат ухапани, но истината е, че всеки е застрашен.

Никога не забравяйте, че риск от ухапване от кърлеж съществува при всеки допир с площ, която е обрасла от трева и храсти. Правете си огледи редовно и не подценявайте опасността.

Симптомите на ухапване от кърлеж са подобни на тези при грипно заболяване – появява се висока температура, втрисане, болки в главата и мускулите, чувство на отпадналост. При децата пък се забелязват гадене и повръщане.

Следете и за промени в кожния участък. При ухапване от кърлеж несъмнено ще се появи подобен признак и той ще ви помогне да осъзнаете какво ви се е случило и къде се корени неразположеността ви.

Когато кърлежът бъде отстранен, продължете да следите състоянието си, тъй като съществува опасност да сте развили инфекция. До месец след това се преглеждайте редовно при инфекционист, докато той не потвърди, че всичко е наред и няма никакви поводи за тревога.

Дайте мнение и Вие тук!

А ето и едно видео по темата, което може да ви е от полза.

Непременно вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2015/04/20/%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%BB%D0%B5%D0%B6/

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

ишиас лумбаго лечение на възпален седалищен нерв

Лечение на ишиас – домашно и с лекарства. Симптоми на прищипан нерв и възпален седалищен нерв

Ишиас или възпален седалищен нерв на кръста, на таза. Симптоми. Невралгия. Анатомия и лечение на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *