Стефани Найт се бори четири години със страшната болест

Виж предсмъртните желания на момиче със сарком на Юинг!

Сарком на Юинг или още известен като Синдром на Юинг: Посещение на спа-салон, един ден на плажа и сватба наужким – това са част от желанията на младата англичанка Стефани Найт, която умира от рядка форма на рак.

21-годишната Стефани била на 17 години, когато й поставили диагнозата: сарком на Юинг. Туморът в областта на таза й тогава бил вече с размерите на топка за голф, пише medikforum.ru. Тази рядка разновидност на рака е агресивна и засяга съединителната тъкан. Отначало Стефани реагирала добре на започналото веднага лечение.

Тя понесла успешно десет сеанса химиотерапия и три облъчвания. През октомври 2010 година лекарите заявили, че е започнала ремисия и е възможен оптимистичен изход. Момичето се върнало в колежа си, където продължило своето обучение за педагог. След известно време обаче болестта отново се завърнала.

През април 2012 година последвала нова химиотерапия, но вече без успех. През октомври се наложило да бъде ампутиран десният крак на момичето и част от таза.

Стефани силно напълняла от приема на многото лекарства. В навечерието на нова година медиците съобщили на отчаяните родители, че вече няма никаква надежда.

Дайте мнение и Вие тук!

Стефани научила това и веднага започнала да прави списък с нещата, които иска да направи преди смъртта си. За близките й това е още една болка, защото желанията са трогателни в опита й да мисли за всичко друго, но не и за болестта. Искало й се например да отиде на пиянски купон в нощен клуб, да запознае сестра си с Гари Барлоу или с Роби Уилямс, а на баща си да уреди среща с отбора на Манчестер Юнайтед.

Саркомът на Юинг е злокачествено заболяване, чиито причини все още не са изяснени докрай. Сред хипотезите са наследственост, радиационни и химически въздействия.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *