Важно е не само КАКВО пием, но и КОГА!

Ето кои напитки отлагат старостта!

Вечна младост няма – това е без съмнение. Но кой не иска да я задържи за по-дълго, при това без особено да се напряга?

Понякога съвсем прозаични, делнични неща помагат за подобни уж невъзможни желания. Изяснено е, че най-обикновените напитки едновременно утоляват жаждата и отлагат стареенето!

Кои са те и как се случва магията?

На първо място е водата.

Първата чаша за деня трябва да се изпие почти веднага след събуждането! Водата извежда от организма токсините, овлажнява кожата и подготвя стомаха и бъбреците за приема на храна. Ако изпиеш рано сутринта чаша вода, няма да изпиташ потребност час-два по-късно да си вземеш кола.

Тази любима на много хора напитка не утолява жаждата, а вкарва в организма истинска захарна бомба. Чашата вода може също да притъпи усещането за глад по никое време: според диетолозите организмът не винаги различава импулсите за глад и за жажда. Изпиваш водата – и забравяш, че си гладен! Разбира се, това е временно, разкрива pravda.ru.

Кафето.

То ни помага да се събудим и е нормално да го пием сутрин. Според учените предпазва от рак на устната кухина, а при мъжете-кафеджии с 60% е по-нисък рискът от рак на простатата.

Зеленият чай е добре да се пие в обедните часове.

Подобрява обмяната на веществата, ускорява окислението на мазнините, предпазва от рак на млечната жлеза. Има термогенни свойства: малкото калории, които съдържа, изгарят още при поглъщането му.

Дайте мнение и Вие тук!

Горещият шоколад също е “обедна” напитка.

В него има повече антиоксиданти, отколкото в червеното вино или в зеления чай. Черният шоколад помага на сърдечната дейност.

Червеното вино вечер, в умерено количество, също е полезно за сърцето.

То повишава добрия холестерин и защитава артериите. В червеното вино се съдържат флавоноиди, едни от най-мощните антиоксиданти.

Прясно мляко:

една чаша преди сън зарежда мускулите с белтък, костите – с калций. Сънят е здрав, събуждането – леко.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

диета и хранене при гастрит

Диета при гастрит: Подходящото лечебно хранене, правила, меню и рецепти

Най-важните препоръки за хранене при гастрит. Диета в зависимост от разновидностите на болестта. Забранени и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *