Историята на диабетичката Едуарда О`Бара от САЩ започва преди 42 години

Най-дългата кома в света завърши със смърт!

Американката Едуарда О`Бара, която бе в състояние на кома от 42 години, е починала. Това е най-дългата кома в историята, съобщава pravda.ru.

През всичките дълги години на дълбок сън Едуарда била обслужвана от майка си, а когато тя починала, мястото й заела сестрата на клетницата.

Бедата връхлетяла Едуарда и семейството й, когато момичето било само на 16 години. То страдало от диабет и от година било на инсулин. Един ден обаче инсулинът не стигнал по някаква причина до кръвта й, а по същото време младата американка страдала от пневмония.

Натрупването на злощастни обстоятелства причинило припадък, след който момичето трябвало да постъпи в болница. Тя все още била контактна, когато я приемали в отделението, и успяла да каже на майка си: “Нали няма да ме оставите?!” Майката обещала да се грижи за нея.

Но и тя самата не знаела какво й предстои. Едуарда била интелигентно момиче с разностранни интереси и таланти и всички й предричали хубаво бъдеще. Болестта преобърнала живота й и съдбата на цялото семейство. Близки и познати посещавали Едуарда по време на празници, като все по-ясно си давали сметка, че тя никога няма да се върне при тях.

Преди няколко дни Едуарда за първи път погледнала разумно сестра си и й се усмихнала. Зарадваната Колин изтичала да си вземе чаша кафе и да съобщи на дежурния екип новината. Когато се върнала, сестра й вече била мъртва.

Дайте мнение и Вие тук!

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2009/04/20/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82%D1%8A%D1%82%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *