Той е главният заподозрян за нашата красота, както отвън, така и отвътре

Ето как кофеинът променя нашето тяло

Кофеинът активизира клетъчния обмен (което е безценно за желаещите да изглеждат по-млади) и лимфотока.

затова влиза в състава на някои нощни кремове и средства за грижа за кожата около очите:

той помага да се избавим от отоците.

Лосион от кафе

Освежаващ: разлейте силно кафе във формички за лед и замразете. Всяка сутрин и вечер обтривайте с кубчетата лед лицето. Освен тонизиращото и освежаващо въздействие ще усетите и кафеения аромат.

Тонизиращ: всеки ден вместо измиване с вода обтривайте кожата на лицето и врата с памучен тампон, напоен в прясно сварено силно кафе. Лосионът прекрасно тонизира и е подходящ за старееща и повехнала кожа. При това придава смугъл оттенък на лицето.

Маска против бръчки

Разредете 1 с. л. ръжено брашно с изстинало силно кафе до гъстотата на сметана, добавете един жълтък. Оставете да действа върху лицето за 15 минути, след което измийте с топла вода.

Антицелулит

Кафето е едно от първите средства за борба с целулита.

Вземете леко затоплена кафеена утайка, с ръка или с луфа я втрийте в участъците от кожата, поразени от целулита, след което увийте във фолио и оставете за няколко минути.

За по-голям ефект в края на процедурата използвайте масажор. След 15-20 мин. свалете фолиото и вземете душ. За да постигнете положителни резултати, прилагайте два пъти седмично.

Дайте мнение и Вие тук!

Тънкости на пилинга

Можете да си направите скраб и самостоятелно. Той не само ще облекчи отпадането на мъртвите частички, но и ще омекоти обновената чрез пилинга кожа. За суха и чувствителна кожа вземете 2 с. л. сметана и добавете 1 с. л. мляно кафе и скрабът е готов. След такова почистване кожата става матова и гладка.

Захаросан мед на едри гранули се смесва с малко кафето трябва да не е разтворимо, а мляно. Пропорцията е на 1 ч. л. мед – 0,5 ч. л. кафе. Размесете и използвайте като обикновен скраб.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Средството е подходящо и за лице, и за тяло. Кожата става гладка, нежна и кадифена.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Kost2

Мъртва кост и лепенки за кокалчета на краката. Халукс валгус и народна медицина

Болки от мъртва кост; какво е мъртва кост и кога се получава? Вършат ли работа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *