Умна машина прави вкусна и полезна супа

Супата задължително присъства като първо ястие в традиционното меню на българина.

То е съставено от “първо, второ, трето”, но едва ли са много нашенските домакини, които имат в кухните си специален уред за нейното приготвяне.

Малко са и магазините, които предлагат тези модерни, елегантни и практични готварски помощници, с които питателното блюда става сякаш от само себе си, при това за нула време.

Просто поставяте вътре в каничката-чудо нарязаните продукти и подправките, с докосване на дисплея избирате режима за готвене и след има-няма половин час може да сервирате прясно приготвената, вкусна и топла супа.

Уредът, наричан в Русия суповарка и все още без име у нас, е със самостоятелно захранване и с допълнителна опция за пасиране.

Идеално улеснение е при приготвянето на семейното и особено на бебешкото меню. “Soup & Co” е един от моделите на известна марка за електродомакински уреди, който отскоро се лансира на европейския пазар.

Освен за приготвянето на класически и на кремсупи, той върши работа и за забъркване на домашен кетчуп, други сосове и дори редки теста за палачинки и бухтички например.

Дайте мнение и Вие тук!

Благодарение на двете си основни програми – едната за варене, а другаде за смилане и за рязане на ситно, той може да се използва и само като блендер, включително за приготвяне на плодови коктейли и натрошаване на лед.

Чашата на т. нар. суповарка е с доста голям обем, обикновено около 2,8 – 3 литра, за да могат да се приготвят по няколко порции супа наведнъж.

Лесна е за управление и вероятно си струва да се снабдите с нея. Още повече, че в комплекта влиза и малка готварска книжка, която съдържа 40 рецепти за супи от цял свят.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *