Супер диета с лук – новият хит сред отслабващите

На диета с лук се доверяват все повече хора! Ако сте сред онези, които винаги са страдали от прекомерно тегло, но не сте чували за диетата с лук, значи много сте изпуснали.

Според редица специалисти в областта на храненето, този режим, който тепърва ще си набави последователи, е едновременно елементарен, ефективен и лесно приложим.

Диета с лук

Самата диета предвижда консумацията на неограничено количество супа – на закуска, на обяд, на вечеря. И то не каквато и да било супа, а супа от лук.

Акцент се поставя върху това, че лукът като основна съставка на въпросната диетична супа, е изключително полезен не само за отслабването. Той носи редица ползи за здравето за хората, които страдат от болно сърце.

Трябва да се има предвид обаче, че въпросната диета и лукът в големи количества като цяло е противопоказен за хората, които страдат от гастрит или друго заболяване, провокиращо повишена киселинност.

Самата супа се приготвя от лук, зеле, червени чушки, още целина и домати. Целината е тази, която не само че притъпява чувството за глад, но с диуретичния ефект, който има прочиства тялото.

Дайте мнение и Вие тук!

В комбинация с останалите компоненти, които са с нулево съдържание на калории, се получава храна, с която се отслабва.

Придържането към диетата с лук гарантира отслабването с между 4 и 8 килограма в рамките на 7 дни.

Важно е обаче да се има предвид, че режимът е стресиращ за организма и че не бива да се спазва повече от веднъж в годината.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Aphasia

Афазия. Симптоми, лечение и диагностика

Моторна афазия. Симптоми на детска афазия. Лечение на афазия брока. Причини и терапия за справяне …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *