4 бабини рецепти за лечение на кокоши трън

Лечение на кокоши трън, това е процес, често продължителен, в много пъти и нерезултатен. За целта ползваме адски камък, калиев перманганат и други лекове.

В аптечната мрежа достъпни са множество продукти, които обещават скорошно справяне с проблема, но в голямата си част те не водят до желания резултат.

Ако обаче вярвате в силата на народната медицина, предлагаме ви друг подход – 4 бабини рецепти за справяне с неприятния проблем.

1. Използвайте адски камък срещу кокоши трън

– адския камък е разговорното име на сребърния нитрат. От него се поставя върху образуванието и отгоре се поставя лепенка. С нея се престоява цяла нощ, а кокошият трън сам пада след време;

2. Върху кокошия трън се капва малко количества калиев перманганат.

С него трябва да се внимава обаче, защото цветът му е много траен. Трудно се отмива;

3. С помощта на крем „Здраве” се приготвя домашен лек срещу кокоши трън.

Към козметичния продукт се добавя малко количество салицил на прах. След разбъркването му от него се намазва върху самото образувание. Слага се лепенка, а отгоре се увива марля;

4. Вода, олио и оцет срещу кокоши трън:

Последната домашна рецепта за лечение на кокоши трън, която предлагаме, се състои в приготвянето на смес от равни количества вода, олио и оцет. Всяка вечер след измиване на поразеното от кокоши трън място и накисването му в топла вода до омекване се нанася от приготвената смес с памук до падането на образуванието.

4 бабини рецепти за лечение на кокоши трън 5.00/5 (100.00%) 2 votes
ВАЖНО: Ако публикацията 4 бабини рецепти за лечение на кокоши трън ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

Лекар.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар