5 въпроса и отговора за тампоните!

Тампоните не са изобретение на новото време – първообрази на днешните продукти за дамска хигиена са използвани още в Древен Египет.

Факт е, обаче, че и към днешна дата в сила е предубеждението и непознаването на тампоните от страна на голяма част от представителките на нежния пол, които пристъпват към предубеждение и непознаване към по-дискретния заместител на дамските превръзки.

Затова предлагаме ви малко информация за тампоните:

Какви са видовете тампони?

В търговската мрежа се продават тампони с размери супер, нормал и мини.

В зависимост от интензивността на менструалното течение и от деня на цикъла, добре е да се подбира този размер, който ще абсорбира добре, но няма да предизвиква сухота.

Крие ли опасност използването на тампони?

Точно толкова опасно, колкото използването на дамски превръзки, е и това на тампоните. От значение е обаче добрата интимна хигиена и редовната подмяна. Не бива един тампон да престои в тялото повече от 4 часа, защото може да предизвика инфекция.

Вижте и ТОВА: Момиче умря, заради първия си тампон!

Дайте мнение и Вие тук!

Възможно ли е изпадането на тампона?

Когато той е поставен правилно, подобна опасност не съществува, защото мускулите на влагалището го обгръщат и придържат.

Задържат ли тампоните менструалната кръв в тялото?

Отговорът и тук е не, защото когато тампонът се напои, той започва да пропуска така или иначе. Добре е обаче да не се допуска това да се случи.

Могат ли тампоните да се използват нощно време?

Използването на тампони през нощта не е препоръчително, защото няма как да смените продукта на 4 часа, освен ако не се будите с такава цел.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *