Ужас! От сладките неща се появява нежелано окосмяване

Преди да изядете поредната вафличка или парченце шоколад, обърнете внимание на това шокиращо откритие!

Според американски изследователи, консумацията на сладки неща от страна на представителките на нежния пол води до появата на окосмяване в неприемливи количества и на неочаквани места, пише електронното издание actualno.com.

Учените продължават с това, че прекомерното окосмяване в областта на лицето е проблем за много хора, без значение дали става дума за мъже или жени.

Въпреки че изпробват какво ли не, за да се спасят от него, потърпевшите не правят най-важното – не се опитвате да разберат какви са причините за появата на космите, които се превръщат в повод за притеснения и излишни терзания.

Някои отдават космите си в повече на етническата си принадлежност, други – на влиянието на отделни фактори от околната среда върху тялото им.

Малцина обаче се замислят, че самите те стоят в основата на въпросния проблем – консумацията на сладки работи е тази, която води до появата на косми по необичайни зони от тялото.

Дайте мнение и Вие тук!

Причината за тази връзка се крие в изобилието от въглехидрати, рафинирани въглехидрати. Според изследователите, високият гликемичен индекс на сладкишите е този, които оказва ефект върху кръвната захар.

Ако консумацията на торти, пасти и сладкиши е честа и редовна, това означава, че на организма му се налага да произвежда по-големи количества инсулин, за да регулира захарта в кръвта. А инсулинът, на свой ред, е предпоставка за окосмяване, което затваря кръга.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Епилация, депилация, бръснене и други видове топ методи за обезкосмяване!

Епилация, депилация, бръснене и други видове топ методи за обезкосмяване!

Ще разгледаме трите основни методи за обезкосмяване. Прилагат ги предимно жените, макар напоследък да стават …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *