3 причини за косопад, заради които косата капе! Направо „вали”!

Загубата на коса може да е признак за сериозно заболяване, а не просто временен косопад!

Ако на ден губите по 20-30-50 до 100 косъма, то можете да бъдете спокойни – това е нещо нормално и не се очаква в близко бъдеще да останете без окосмение в областта на главата.

Ако обаче броят на космите е над 100 и то драстично над 100, то налице е проблем, на който трябва да обърнете внимание, ако не искате в един момент да се окажете с голо теме или перука.

В случаите, когато не е налице сериозен здравословен проблем, които води до оплешивяване или косопад, ето тези са най-честите причини за загуба на коса, на вашата коса, която без съмнение ви е ценна:

агресивните продукти за коса – когато боята ви коса не е особено качествена, но за сметка на това е силна, рискувате да сте с нов цвят на косата, но с едва няколко косъма на главата. Затова заложете на качествените продукти, когато се отнася до козметиката за коса;

Дайте мнение и Вие тук!

прическата – ако сте свикнали да носите косата си в силно опъната прическа, не се чудете защо тя капе. Ще капе и още как. Косата се намира под непрекъснато напрежение, което се отразява най-вече в оплешивяване в областта на слепоочията;

диетата – факт е, че косата също има нужда от храна. Полезните вещества, които попадат в тялото ни с храната, я карат да изглежда жизнена, здрава, красива. Именно поради това драстичната диета и рязкото отслабване водят до загуба на коса.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

крем витасин мнения, или родопско чудо?

Крем Витасин. Мнения, приложение на Мадански крем. Родопско чудо

Мнения за крем Витасин. Мадански крем Витасин или Родопско чудо? Приложение за гъбички по ноктите, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *