Отслабване със зелен чай – лесно и полезно

Дори да не целите понижаване на телесното тегло, а по-скоро неговото регулиране и недопускане на натрупване на излишни килограми, зеленият чай е идеално решение.

Зеленият чай и най-вече съдържащата се в него съставка епигалокатехин-галат е идеалното средство за поддържане на телесното тегло в норма или неговото намаляване, когато налице е подобна необходимост.

ВАЖНО: На сайта имаме и по-хубав материал по темата ТУК: Зелен чай за отслабване и за още 25+ неща. Лечение, рецепти, прием!

При хората, чието меню е съставено от изобилие от мазнини, зеленият чай също би имал отслабващ ефект.

Нещо повече – той неутрализира усвояването на част от мазнините, които постъпват в тялото заедно с храната, като по този начин, освен от излишните килограми, предпазва тялото и от останалите рискове за здравето, които прекаляването с вредна храна крие.

На свой ред, група американски изследователи са обогатили знанията, които човечеството имаше по отношение на зеления чай и на неговото въздействие върху фигурата и здравето, провеждайки редица опити.

И още нещо супер ценно ТУК: Зелен чай при миома, разширени вени и, разбира се, отслабване!

Дайте мнение и Вие тук!

Голяма част от опитите им са били насочени именно върху ефекта, които зеленият чай оказва върху мазнините в тялото, разположението им в отделните зони и тяхното унищожаване в резултат на редовната консумация на зелен чай.

Едновременно с премахването на мазнините, което зеленият чай гарантира, той оказва ефект и по отношение на апетита.

Условието, което изследователите поставят, за да бъде този ефект налице, е всеки ден да се приемат поне по 10 чаши зелен чай.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Отслабването може да бъде един приятен и немъчителен процес, ако, разбира се, знаете какво да правите и какви храни да консумирате.

Топ 10 храни, които ще ви помогнат при отслабване

Отслабването може да бъде един приятен и немъчителен процес, ако, разбира се, знаете какво да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *