секцио

Секциото не бива да предизвиква страх

Когато чуе, че ще се наложи да роди чрез секцио, всяка бременна жена за миг изтръпва.

Това обаче не бива да е така – страхът не бива да е основното чувство, с което пристъпвате към раждането на детето си, заложете на приятното усещане, че в най-скоро време ще станете родител.

Важно е да се знае кои са случаите, когато се налага бебето да се появи на бял свят чрез цезарово сечение.

Най-често става дума за голям плод, заболяване на майката като диабет и др. По правило, когато секциото е планирано, то се насрочва за 5 -10 дни преди термина, за да не започне естественото раждане.

Когато в процеса на развитие на плода или преди самото раждане наблюдаващият лекарски екип установи, че е необходимо да се пристъпи към секцио, то се изпълнява рутинно от специалистите, затова не бива да предизвиква притеснение.

Преди самата операция, когато е предварително планирана, приготовленията започват от предишната вечер. В рамките на следващия ден всичко преминава. Самата операция трае не повече от 5 минути, заедно с последващите процедури – до коло 40 – 50 минути.

Болката не е толкова голяма, колкото по всяка вероятност си представяте, затова не бива да подхожда с предварителната нагласа, че ще ви боли седмици наред.

Според специалисти при повечето жени оплакванията преминават до 7-8 ден след раждането, след което те са в състояние да извършват голяма част от ежедневните си занимания.

Дайте мнение и Вие тук!

Разбира се, с внимание за здравето. Лицето на нежното създание, което сте дарили с живот обаче, често потушава всяка болка.

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2016/11/14/%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%BE/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

цезарово сечение, секцио

Секцио: това ли е по-добрият начин да родиш?

Важните неща при избор на секцио или естествено раждане. Задължителните условия, при които се прави …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *