Пригответе си лекарство от кокиче с ракия против настинка

Освен изключително нежно и красиво цвете, растението кокиче е и незаменимо лекарство. Можете да си го приготвите сами и то ще бъда безкрайно полезно!

Малцина обаче знаят как точно да си послужат с него за лечението на различни неразположения. При настинка например народната медицина препоръчва лечение с кокичета и силна домашна ракия. За приготвянето на лека е необходимо към 500 мл ракия, пресипана задължително в прозрачен стъклен съд, да се добавят 40 кокичета, като предварително се отделят и почистят само цветчетата.

Така приготвеният лек се оставя да престои за около 30 – 40 на тъмно, като редовно се разклаща и обръща.Когато предвиденото време изтече, ракията с кокичета е готов за ползване цяр срещу настинка.

Употребата му е външна. С него се мажат гърдите на болния. След като се намаже тялото, се покрива с вестник и се облича памучна тениска, пижама или друга домашна дреха. Усещането е за загряване не само на тренирания участък от кожата, но и на цялото тяло.

Най-големият плюс на лечението е, че то е достатъчно безопасно и без излишни притеснения може да се прилага и при деца. Според някои народни лечители освен външна, терапията с ракия с кокичета трябва да се провежда и чрез консумацията на до две лъжици от приготвеното лекарство на ден.

Дайте мнение и Вие тук!

Сега, когато първите кокичета подават главички изпод разтопилия се сняг, можете да си приготвите една доза от лека и да си гарантирате, че ще посрещнете пролетта здрави!

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *