Какви мнения има за Профихол Форте?
Странични ефекти на Профихол и противопоказания.

Мнения за Профихол Форте. Колко време се пие? Странични ефекти и отслабване

Какви мнения има за Профихол Форте? Колко време се пие Профихол за холестерол и триглицериди и как? Странични ефекти и противопоказания. Заместители: Линоприксол, Ромазик, Розвера, Розувастатин

Профихол Форте е препарат с натурален състав, регистриран като хранителна добавка за контрол върху холестерола. В него има четири елемента, чиито индивидуални ефекти се увеличават в комбинация и продуктът става „форте“ – подсилен.

Състав на Профихол Форте
ЕлементиКак въздействат на кръвта
монаколин Кфитостатин от ферментирал ориз поддържа желаната концентрация на холестерол в нея
витамините В12участва в ефективното кръвотворене, преработката на хомоцистеин и обмен на фолати, витамина D и холестерол
витамин В6противопоставя се на натрупването на мазнини и холестерол и съхранява гликогена в мускулите
фолиева киселинавитамин с благотворно влияние върху мастния обмен в ч. дроб и обмяната на холестерола

Колко време се пие Профихол Форте?

Статините са най-ползваните в съвремието хиполипидемични съединения. Те намаляват количеството на липопротеините с ниска плътност, виновни за сърдечни и съдови патологии.

Монаколините, сред които най-важният е монаколин К, е първият изолиран статин. Той е идентичен с ловастатина, дори го наричат „природен ловастатин“. Работи чрез потискане на определен ензим, който отговаря за синтеза на холестерол.

Статините се назначават пожизнено, без прекъсване на курса. Профихол Форте – също, защото и другите съставки в него – витамините, могат да се пият неограничено.

Как се пие?

Една капсула дневно е установената доза. Опаковката на продукта е по стандарта: 28 бройки за един месец. Месечният разход за препарата излиза между 22 и 29 лева – в тези граници варира цената му в различните аптеки.

monakolin-04
Така изглеждат опаковката и хапчетата в нея
За холестерол

Някои мицеларни гъбички имат свойството да синтезират монаколин К.

Фармацията го получава от червен ферментирал ориз по пътя на ферментацията на бял ориз с микроскопични гъбички Monascus purpureus. Екстрактът се влага в препарати като Профихол Форте с цел намаляване на синтеза и подсилване на разпада на холестерола.

Това действие е антиатеросклеротично. То редуцира концентрацията на ниско-плътностните липопротеини, с което автоматично се повишава съдържанието на високо-плътностните.

monakolin-03
Червен значи ферментирал ориз

Т. нар. „добър холестерол“ има и антиатерогенно действие – предпазва от дегенеративни изменения на съдовите стени.

Взиман в терапевтични дози, монаколин K намалява нивото на холестерола с ниска плътност с 29 – 32% и увеличава този с висока плътност с 4,6 – 7,3 %.

При високи триглицериди

Триглицеридите са липиди – основен източник на енергия за клетките. Повишаване на концентрацията им в кръвта увеличава риска от заболявания на сърцето и съдовете, а също създава условия за остър панкреатит.

Демир бозан за безсъние

Описаната схема на работа естественият статин повлиява и концентрацията на триглицериди в кръвта. Вземан в постоянен порядък, той редуцира съдържанието на триглицериди с 2 – 12 %.

Комбинациите на монаколина К с витамини и растителни екстракти намалява риска от нарушения на кръвообращението и тромбоза, потискат появата на възпалителни процеси в съдовете.

За отслабване

Освен че намаляват вредния холестерол, статините влияят върху различните видове „лоша“ чревна микрофлора и изменят нивото на възпаление при затлъстяване. Те те дават индиректен ефект върху теглото.

Пациенти със затлъстяване, приемащи статини, демонстрират 6 до 19 % по-малко Bact2 – бактерии, които влияят на енергийния обмен, на интензивността на метаболизма на мастни тъкани, на изразеността на чувството за глад и имат роля в генезиса на затлъстяването.

Мнения за Профихол Форте

В българските форуми рядко се срещат отзиви за Профихол Форте и сродните му добавки с монаколин К. Оставаме с впечатление, че естественият статин по-рядко се изписва от специалистите и с него няма натрупан много опит. Вероятно това се дължи на факта, че специалистите предпочитат монаколин К за ранните етапи на хиперхолестеролемия. По-нататък, при утежняване на положението, се преминава към синтетични статини.

Малкото мнения от ползватели на Профихол Форте показват, че добавката работи и постига възложената й задача. Споделят се резултати от лабораторния контрол с положителна динамика. Потребителите се изказват негативно единствено за цената на препарата. В последните години тя твърдо е над 20 лева.

Ограниченият брой мнения за монаколин К при висок холестерол и наднормени килограми ни провокира да помолим за изрични отзиви. Обърнахме се към групи за лечение в социалните мрежи и няколко техни членове се отзоваха с конкретни ревюта.

Мнение №1: Как свалих холестерола с Профихол и билки
lyubomir-popov-profihol
Любомир Попов от Варна

Можете да видите мнения за “Демир бозан” и да го поръчате за 43 лева ТУК =====> Поръчай Демир бозан ТУК!

Използвам Профихол Форте от 2020 година, докато ми диагностицираха повишен холестерол и риск от сърдечен инцидент. Докторът каза, че засега ще съм на природни добавки, да не бързаме с тежките химии. Обясни ми, че като веднъж се стигне до лекарства, няма връщане и е завинаги. Не съм се чак изплашил, но се стреснах. Почнах да ям по-разумно и да се движа.

Цялата 20-а до средата на 21-а година се оправях с Профихол, но после една лаборатория излезе зле. Докторът каза, че ще задържим още за лекарствата и ми добави билки. От 21-а пия Демир бозан заедно с Профихола и успявам с двете неща да нормализирам показателите. Изглежда чаят подсилва действието на добавката, защото следващата лаборатория рязко се подобри. Надявам се да си остана на Профихол и Демир бозан.

Любомир Попов от Варна

Билките в Демир бозан и самостоятелно оказват лечебно въздействие при висок холестерол. При дву- или тримесечно приемане те изчистват кръвта от вредните елементи и съдовете от мастни отлагания. Пряко повлияват нивата на холестерол, кр. захар и триглицериди.

Вижте още мнения и оставете и вие своето ТУК в нашия форум с коментари!

Странични ефекти

Производителят на Профихол Форте не описва такива, затова се обръщаме към медицинските показания и противопоказания за монаколин К от червен ориз.

Традиционната китайска медицина ползва червения ориз над две хилядолетия и има натрупан опит. Той показва, че натуралният продукт не е абсолютно безобиден. Ферментиралият ориз създава потенциална опасност за ч. дроб и дори има регистрирани случаи на хепотоксичност – повреждане на органа поради системен прием на повишени дози.

Този вид ориз се произвежда с помощта на определени плесени. Страничен ефект от тях се дава върху бъбреците. Възможно е възникване на мускулна слабост, киселини и пристъпи на астма.

Противопоказания

При бременност монаколин К влияе върху формиращия се плод и има капацитета да измени нервната му система.

Дори продукти за здравословно хранене предизвикват индивидуална непоносимост, така че може да се очаква възникване на такава и спрямо монаколин К.

За сигурност се ограничава ползването на добавката от младежи до 20-год. възраст и от кърмачки.

Възможно е възникване на негативни реакции, когато добавката се приема съвместно с цеден грейпфрут и синтетични статини. Това се отбелязва изрично от производителя. В първия случай се създава риск от разрушаване на елементи и обезсмисляне на приема на Профихол, а във втория случай има риск от предозиране заради натрупването на ефекти.

Вижте и ТОВА: Съществуващи мнения за Профихол Форте. Има ли странични ефекти и опасности? Колко дълго време може да се пие?

Дайте мнение и Вие тук!

Заместители на Профихол

Най-близки по състав са препаратите с монаколин К и витамини Арихол, Санохепатик, Биостатин Форте, Нормолип 5 и няколко препарата с еднаквото име „Холестерол контрол“.

monakolin-01
Препарати за контролиране на холестеролното съдържание
  • AriChol – добавка, в която монаколин К също се комбинира с В-витамини. Назначението на Арихол е идентично – редукция на холестерола. Този препарат обаче е по-богат като състав, от който произтичат допълнителни въздействия. Монаколин К е комбиниран растителни екстракти за предпазване на липидите от окисляване и с коензим Q10 като антиоксидант. В него има повече разновидности В-витамини. Цената на ARICHOL Epsilon Health за месец е 37.80 лв;
  • Биостатин Форте – тук 10 мг монаколин К се комбинират с цинарин от артишок и хесперидин. Показанията и ефектът са същите, цената е 34.60 лв за месец;
  • Санохепатик ХолеСтерол Плюс е добавка, в която монаколин К се комбинира с фитостероли, холин и трите В-витамина от Профихол. Той обаче е 3-4 пъти по-слаб от АриХол, защото подава 2.9 мг монаколин К, докато установената средна дневна доза е 10 мг и толкова са вложени в АриХол. Препаратът на полската Natur Produkt струва 33.20 лв;
  • Нормолип 5 съчетава монаколин К с хром, гама оризанол, Q10 и поликозаноли от захарна тръстика. Цена за месец – 28.20 лв;
  • Линоприксол – освен стандартните 10 мг монаколин К, тук са вложени комплекс Biox save и коензим Q10 за антиоксидантен ефект и подчертан ефект върху сърцето. Цената на италианската добавка е 27.20 лв;
  • Велион Холекс е австрийски продукт, в който монаколин се съчетава с желатин и скорбяла от царевица. Цената е 18 лв за месеца;
  • Холестерол контрол на Pharmacy е най-евтиното предложение сред този тип добавки. Продава се в дрогериите Lilly само срещу 8 лв за 30 капсули. В състава има стандартните 10 мг екстракт монаколин, витамините В1 и В6, хром и Q10;
  • Холестерол контрол на Херба Медика е подсилена доза монаколин К – 15 мг, съчетана с патентовани гугулстерони и витамин В3. Гугълстероните понижават липидите, а В3 участва в обмяната. Цената на месечната доза е 34.90 лв.

Още няколко продукта носят името „Холестерол контрол“, без в тях да има монаколин К. Те действат с помощта на други активни компоненти. Например добавката на Хербалаб (течна форма – сироп) повлиява липидите чрез уркума, розмарин и инозитол. Шише от 125 мл струва 11 лв. Добавката на Green Health Lab на капки работи с екстрахирани артишок, чесън, лен и целина. Цената е 28 лв за 50 мл. капсулите на Пюр нутришън са с бета ситостероли и гугул екстракти. Цената им е 35 лв.

Монаколин К

Само монаколин К на капсули също се намира в аптеките като добавка против холестерол. Съдържанието в тези препарати по-често се изразява в проценти. Такива са китайските капсули Монаколин К (16.30 лв за 30 – 60 дни), Мая от червен ориз на британската Нейчърс Ейд (37.50 лв за 30 дни).

Дрожди от червен ориз

По-често добавките с монаколин С за контрол върху холестерола са представени под друг надрис. Вместо монаколин, на тях пише червен ориз или дрожди от него. Те са винаги на капсули, обикновено в шишенца по 60 бройки.

Такива продукти продават Nature’s way (34 лв), Биохерба (15 лв), Солгар (70.60 лв), Нау Фудс (45 лв) и други.

Още по темата ТУК: Какво представлява Розвера 10, 20 (Розувастатин). Мнения и странични ефекти.

Мнение №2: Сбогом, триглицериди с Профихол и чай
sofia-kirova-profihol
София Кирова от Враца

Може да прозвучи патетично, но аз действително не съм на себе си от радост, че успях да се сбогувам с триглицеридите и омазняването на кръвта. Не съм бабичка, че да се примирявам. Искам да съм здрава, чака ме раждането на деца.

Настоях пред лекарите да приемам само естествени лекарства, а не тежки химии. Съгласиха се да опитаме с Профихол Форте и с билков чай. Като цяло такова лечение не е съвсем евтино, но аз не бих купувала синтетика заради парите. По-скъпото в комбинацията е Профихолът. Чаят е Демир бозан и излиза по 13-14 лева на месец.

За мен е важно, че с Профихол и Демир бозан триглицеридите влязоха в нормата за 2 месеца. Доволна съм и че не се налага да съм на жестоки ограничения, защото съм леко пощелива и ми е трудно да се въздържам.

София Кирова от Враца

Можете да видите мнения за “Демир бозан” и да го поръчате за 43 лева ТУК =====> Поръчай Демир бозан ТУК!

Статини в аптеката

Най-действените и категорични лекарства против холестерол се наричат статини. Те намаляват концентрацията при първична профилактика и в лечението на сърдечни и съдови патологии. Обобщено действието им се заключава в инхибиране на ензима за изработка на холестерол в ч. дроб. Те имат и други влияния, например върху функционирането на миокарда.

Граница за предписването на статини е преминаването на горната граница  от  6 ммол/л при жените и 7.8 ммол/л при мъжете.

Синтетичните статини се разделят на природни и синтетични (три поколения) с различни качества. Природните са ловастатин, правастатин и симвастатин.

Първо поколение синтетични статини е флувастатин, второто – аторвастатин, третото – розувастатин и питавастатин.

Има и комбинирани средства.

Розувастатин

Последно поколение статини, той е патентован през 1991 г. и има достатъчно опит с прилагането му. Използва се заедно с диетични изменения, физически усилия и загуба на тегло. От 2019 г. е един от най-често назначаваните препарати с над 27 млн. рецепти само в САЩ.

Общите странични ефекти от него включват болезненост в корема и мускулите, гадене, главоболие. Критиката към него е, че оказва в по-голяма степен и по-лоши негативи, отколкото другите статини. Обаче неговата ефективност в свалянето на холестерола е непостижима.

Обичайната доза при лечение с розувастатин е около 20 мг дневно. Започва се от 5 мг, максимумът е 40 мг. Дозата се коригира с паузи от 4 седмици.

monakolin-02
Розувастатин излиза под различни търговски марки
  • Ромазик. Таблетките са в три дози от 5 до 20 мг. Производителят е Polpharma. Цената за 30 таблетки варира от 5.27 лв до 12.37 лв според дозировката;
  • Розвера. Словенската KRKA дава повече варианти за по-удобно дозиране. Минималната доза е 5 мг, а има таблетки и по 30 мг. Цената варира според дозировката от 4.30 лв до 25.30 лв;
  • Розувастатин. Оригиналното название ползва компанията Майлан. Предалага го в дозировка от 10 и 20 мг. Цената е съответно 7.15 лв и 10.44 лв;
  • Розувистат. Препаратът се прави в Румъния и Холандия под марката InсPharm. Прави се в дозировки от 5 до 20 мг. Кутиите с по 30 бройки струват 3.22 лв, 8.08 лв и 15.71 лв;
  • Заранта. Унгарското лекарство на Gedeon Richter е във всички дозировки от 5 до 30 мг. Струва от 9.42 лв до 17.45 лв;
  • Тинтарос. Продуктът на Актавис се отличава с наличието на максималната дневна дозировка от 40 мг в едно хапче. То струва 26 лв. Всички опаковки на Актавис са по 28 хапчета. Минимумът от 5 мг е 10.44 лв;
  • Ултравас. Таблетки от българската Нобел Фарма по 10 и 20 мг на цена от 8.94 лв и 14.90 лв;
  • Сузастор. Таблетки от словенската Sandoz 10 и 20 мг на цена от 9.85 лв и 15.97 лв;
  • Розор. Този препарат се различава от досега приведените по комбинирания си състав. Производителят е Майлан. Той съчетава розувастатин с езетимиб – хиполипидемично средство, което инхибира абсорбцията на холестерола и някои растителни стироли в червата. Намалява постъпването на холестерол от червата в черния дроб и по този начин намалява запасите от него в органа и увеличава извеждането му чрез кръвта. Розор е само в една дозировка на цена 17.49 лв за месец.
Аторвастатин

Различни източници причисляват аторвастатин към второто и към третото поколение на статините. Той е достатъчно ефективен.

По степен на безопасност е еднакъв с розувастатин. При избора и назначаването има някои детайли. Например за пациенти с втория тип диабет се предпочита розувастатин, защото той оказва по-малко влияние върху въглехидратния обмен. Ако се сравнят препаратите по цена, то преимуществото е за аторвастатина, но лекарствата с него са по-малко на брой и дават по-ограничен избор на цени и дозировки.

Началната доза на аторвастатин е 1 Х 10 мг. Тя се назначава и при първична хиперхолестеринемия. Дозата се увеличава не по-рано от 2 – 4 седмици под контрол на липидния профил на кръвта. Максималната дневна доза е 80 мг на един прием. Ефект се появява в течение на 2 седмици, а максимален ефект се отбелязва след 4 седмици.

Погледнете и ТУК: Диета при висок холестерол. Таблица за холестерин. Примерно меню при високи триглицериди. Ниско липидна диета.

Лекарства с аторвастатин в България. 

  • Аторис. Изготвя се от словенската KRKA в удобно дозиране от 10 до 80 мг, но не всички разновидности са налични в момента. Кутиите са по 30 таблетки. Най-малката доза от 10 мг струва 4.80 лв;
  • Аторвастатин АЛ. Препаратът на Стада Германия е с изменено освобождаване. Продава се в дозировки по 10 и 20 мг, в момента не се зарежда в мрежата;
  • Сортис. Производителят е Pfizer. Налични са 3-4 дозировки на цена от 11.48 лв за 10 мг до 27.95 лв за 80 мг, но най-голямата доза не е налична;
  • Аторвистат К. Прави се в Румъния, България (Софарма) и Холандия под марката InсPharm. Наличен в дози от 10 и 20 мг на цена от 4.80 лв и 7.18 лв;
  • Аторва. Препарат на Чайка Фарма с дозировки от 10, 20, 40 и 80 мг. В момента неналични;
  • Аторвин. Българско лекарство от Нобел с дозировки 10 – 80 мг на цена 5.41 лв – 43.15 лв.

Още информация и източници на английски: Намаляване на холестерол с медикаменти; * Природни средства за бързо намаляване на холестерола; * Начини за намаляване на триглицеридите.

Мнение №3: Ползи и странични ефекти от Профихол при мен
vasil-radomirski-profihol
Васил Радомирски от Пловдив

Навсякъде се тръби, че хранителните добавки нямат странични ефекти. По моя опит въобще не е така. Аз вземах само Профирол за холестерол и усетих някои неща в черния дроб – едно като тежест, като натиск. Казаха ми, че дробът ми поначало е слаб, а чернодробно болни трябвало да внимават с това лекарство. Имах определена полза от него, но трябваше да се разделим.

Заради черния дроб и холестерола се насочих към Демир бозан. Сметнах, че билките ще са по-щадящи и няма да ме боли черния дроб. Наистина се оказа така, засега нямам оплаквания, а Демир бозан си върши работата и спрямо холестерола. Засега се оправям само с чая и няма проблеми.

Васил Радомирски от Пловдив

Можете да видите мнения за “Демир бозан” и да го поръчате за 43 лева ТУК =====> Поръчай Демир бозан ТУК!

И още едно много интересно видео по темата:

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Артишок капсули отглеждане цинарикс рецепти цена - 0 1

Артишок: Топ рецепти и продукти. Пречистване от холестерол и лечение

Даваме най-добрите рецепти с артишок за лечение на жлъчка и холестерол. За отслабване. Отглеждане. Сравнение …

5 Мнения

  1. Горан Памуков

    Пил съм червена мая от ориз и Линоприксол, но така и така си стигнах до розувастатин, не ми се размина.

  2. Яна Пешева

    За много висок холестерол и затлъстяване пия Розвера и билки за кръвта и за отслабване. Купила съм Демир бозан и се чудя дали да го пия по 2 или по 3 на ден. Мнения?

    • Сезен Хак

      Значи мъжът ми пие Демир бозан за пречистване на кръвта и подагра, има проблеми и със сърцето и сме доволни, но си спазваме дозата по три чая, не предозираме, защото са сериозни тези билки, не са някакви треви.

  3. Ангел Станчев

    Научно становище относно безопасността на монаколин … https://bit.ly/3EHS01N
    Нещо като предупреждение: хора внимавайте с този продукт.

  4. За 45 дни, триглицеридите от 3.66, се нормализираха на 1.66 и повече от 5 месеца, стойността се запази

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *