депресии психоза искам да изчезна - 03

Целият свят ми е крив! Искам да изчезна! (Депресии и психози, ароматерапия)

Есента е в разгара си, а зимата вече чука на вратата. Това е времето, характерно с най-чести случаи на депресии и психози.

За да се ободрим и заредим със сили и добро настроение, ароматотерапевтите ни препоръчват своята алтернатива – да напълним дома си с аромати.

депресии психоза искам да изчезна - 02Те смятат, че зимата е именно този период, през който най-много се нуждаем от приятни миризми.

През зимата най-често се препоръчват следните масла: лимоново, портокалово, розмариново, евкалиптово, хвойново, лавандулово, ментово, масло от лайка, борово и масло от мащерка. Те се прилагат при простудни заболявания, грип, кашлица, мускулни болки и други неразположения.

Ако често изпадате в лошо настроение, заобиколете се с ароматите на портокал, лимон, бяла ела или мента.

Стресът и разклатените нерви ще бъдат позабравени с помощта на аромата на лавандула, сандал, жасмин, кипарис.

Отслабналият имунитет безспорно е един от главните проблеми през зимата. Ароматите от чаено дърво, бергамот, бадем, кедър според привържениците на алтернативната медицина ще помогнат за неговото укрепване.

Дайте мнение и Вие тук!

депресии психоза искам да изчезна - 01При раздразнена и възпалена кожа, както и при всякакви инфекции можете да използвате масло от чаено дърво, цитронеловото масло, масло от канела, бор, пачули и лавандула.

Еднакво добър ефект се постига както от вдишването на ароматите на тези растения, така и от отпускащия масаж с техните масла.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

6izofreniq

Шизофрения – има ли лечение? Лекарства, билки симптоми

Признаци и симптоми на параноидна шизофрения и другите. Лечение с билки и лекарства. Ясните симптоми …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *