Чесън срещу косопад. Маска за коса с чесън и ракия

Определени видове косопад се лекува с чесън. Това важи главно за окапване на косата, което става по вина на микроорганизми.

Натриване с чесън

Скилидка почистен чесън се разрязва на две. С парчетата натривате оголените места на главата. Процедурата се прави 4-5 пъти на ден. След кратко време косопадът спира и започва да расте нова коса. Това важи за косопада, който е причинен от така наречения подстригващ лишей и прави главата на голи “островчета”.

С масло от репей.

Към половин чаша репейно масло се добавят 1 -2 яйчени жълтъка, соковете от половин лимон и 1 портокал. Разбива се добре и се втрива в косата и кожата на главата. Държи се 45 минути и се измива. Прави се 2 пъти седмично в продължение на 4 седмици.

Маска за коса с чесън и ракия

В периода между процедурите в корените на косата се втрива ракия за подобряване на кръвообращението. Маската за коса се прави по следния начин: Към 100 милилитра ракия добавете смлени или ситно настъргани 5-6 скилидки чесън или направо една глава. Оставете сместа да преседи една нощ или 12-13 часа, изстискайте и намажете главата.

Маската трябва да седи не повече от 10-15 минути, за да не се обели. После измийте обилно с нежен шампоан.

Дайте мнение и Вие тук!

При силен косопад след измиване косата се изплаква със запарка от полски хвощ. 3 супени лъжици стръкове се заливат с 1 литър вряща вода, сместа кисне 30 минути и се прецежда. Прави се 5 дни подред.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Ползи от аспержи.

Аспержи, бели, зелени и др. – топ рецепти за готвене+ползи за лечение

Консумацията на бял хляб рязко е намалена през последните 20 години

Едно мнение

  1. Пробвала съм го, но мнооого мирише. Предпочитам нещо друго, като билки, например, жълтък и т.н Комбинирам ги с този шампоан и лосион срещу косопад и съм си доооста доволна
    http://www.foryoubg.com/products.php?id=877

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *