лечение с овес, пречистване на черен дроб
Две супер яки рецепти за лечение с овес, пречистване на черен дроб и линк към по-подробен материал

Лечение с напитки от овес за пречистване на черния дроб и др. рецепти

Представяме ви супер ценни рецепти за лечение с овес и за пречистване на черен дроб с напитки от тази зърнена храна.

Прекарали сте жълтеница (хепатит А) и ви понаболява черният дроб? Но ето и някои средства от народната медицина, които ще ви помогнат да се справите с проблемите си.

• Залейте 300 г овес с 3 л студена вода

и сложете тенджерата на котлона. Оставете сместа да ври в продължение на 20 мин, но като не сте сложили капака на съда. После махнете от огъня, поставете капака на тенджерата и оставете отварата да изстине.

Прелейте внимателно отварата в бутилки, затворете ги с капачки – с тази течност ще напълните 3-4 шишета по 750 мл. Останалата гъста част, като сте излели течността, можете да използвате още 2-3 пъти за приготвяне на нова отвара. Трябва да изпивате около 1 бутилка дневно от овесената напитка, като с всяка порция хапвате и по 1 чаена лъжичка мед. Най-добре е да приемате полезната отвара преди или след ядене. Пийте от целебната течност в продължение на 2-3 месеца.

• Има и още една напитка с овес,

която можете да си приготвите по следния начин. Сипете в термоса 1 чаена чаша овес, залейте го с топла преварена вода (за да се запазят ферментите), оставете сместа да престои 10 часа. Пийте по 1/2 чаена чаша от настойката 3 пъти дневно 20 минути преди ядене.

• А ето и мнението на специалистите.

Овесът ефективно защищава и възстановява увредените клетки на черния дроб. При прекаран хепатит А отварата от овес наистина може да бъде много целебна. Тя има хепатопротекторен ефект и трябва да я пиете в продължение на няколко месеца като основно лечение. При лечение на хепатит В и С също може да се прилага тази отвара, но като спомагателно средство, тъй като основното лечение е противовирусно.

Дайте мнение и Вие тук!

Непременно погледнете и това:

https://www.lekar.bg/2015/06/21/%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D1%8F%D0%B4%D0%BA%D0%B8/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

глисти

Глисти – тази опасна напаст

Симптоми. Отслабване при глисти. Кашлица. Болки в корема и в стомаха. Запек. Разстройство (диария). Безсъние. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *