Депресия в напреднала възраст

Депресията често се проявява с различни заболявания и нетрудоспособност. Такова състояние често е последица от загубата на подкрепа, поради смъртта на съпруг или дете, самота и изоставяне.

Лекарите и семейството може дори да не забележат появилите се признаци. Като резултат някои от по-Възрастните хора не могат да се справят със симптомите на болестта, които всъщност могат лесно да се излекуват.

Напоследък се проявява тенденцията възрастните хора да страдат все по-често от депресия. Тя също увеличава риска от сърдечно заболяване и смърт поради проблеми със здравето, намалява възможността за рехабилитация.

Проучванията на пациенти с физически заболявания са показали, че депресията значително увеличава вероятността от смърт поради заболяване и вследствие на инфаркт. Поради това, лечението й при възрастните хора е важно, дори и ако тя е в лека форма.

Депресията при хора в напреднала възраст може да доведе до самоубийство. Рискът е повишен и мъжете на възраст 80-84 години са в най-рисковата група.

КАКЪВ Е РИСКЪТ ЗА ВЪЗНИКВАНЕ НА ДЕПРЕСИЯ ПРИ ХОРА ОТ ТРЕТАТА ВЪЗРАСТ?

Показателите, които повишават риска от депресия в напреднала възраст, включват на първо място самотата. От такива депресии страдат често жените (особено ако жената е вдовица), неженените които трупат много стрес.

Дайте мнение и Вие тук!

Наличието на физически заболявания като инфаркт, хипертония, предсърдно мъждене, диабет, рак също така увеличава риска от възникване на заболяването.

Така както депресията може да предизвика някои здравословни проблеми, по същия начин може да увеличи риска от появата на други болести, които засягат имунната система, като например инфекциите.

При хора, които страдат от депресия, на рентгеновите снимки се виждат области на малки нарушения в мозъка, до които не достига кръв. Химичните промени в клетките може да са свързани с депресия.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

6izofreniq

Шизофрения – има ли лечение? Лекарства, билки симптоми

Признаци и симптоми на параноидна шизофрения и другите. Лечение с билки и лекарства. Ясните симптоми …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *