пчелни продукти лечение

Пчелните продукти са истинско лекарство. Лечение

Апитерапия е лечение с пчелни продукти. Тук са включени медът, прашецът, прополисът, пчелното млечице, пчелната отрова, восъкът.

Практически всичко, което изработват пчелите. Настойки се правят даже от мъртви пчели.

Мед.

Най-известният пчелен продукт. Той притежава бактерицидно действие, засилва обмяната на веществата, ускорява регенерацията на тъканите, оказва противовъзпалително и тонизиращо действие, резорбира отоците.

Медът нормализира работата на стомашно-чревния тракт,, стимулира функцията на вътрешните органи, предпазва от склероза, нормализира съня, стимулира защитните сили на организма и т.н. При външна употреба медът обеззаразява, убива всички микроби, стафилококи и пр.

С мед може да се лекува катаракта на очите, тъй като той засилва кръвообращението на мястото на приложение, което води до очистване на тъканите. За целта вземаме медена пита, отваряме една килийка и разтваряме една капка мед с четири капки дестилирана или преварена вода и капваме в окото.

Според степента на привикване може да намалим количеството вода и накрая да капваме чист мед. За всяка следваща процедура се отваря нова килийка. С мед може да се излекува алкохолизъм – дава се по 1 с.л. на всеки половин час на пийнал човек. Така се изработва отвращение към алкохола. При ежедневна употреба нормата за възрастните е 120 г на ден (1 с.л. е 30 г).

Преди да продължим с пчелния прашец, вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2017/10/04/%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%BC%D0%B5%D0%B4/

Пчелен прашец.

Това са мъжките хормони на растенията, носещи в себе си огромно количество полезни вещества, витамини, микроелементи. Прашецът, събран от пчелите, не предизвиква алергии, даже на тези, които имат такава.

Той подобрява функцията на ендокринните жлези, оказва антисклеротично и кардиотонично действие, регулира чревната перисталтика, има имуностимулиращо въздействие върху човешкия организъм.

Обикновено по време на лечебния курс апитерапевтът препоръчва приемането на чаена лъжичка прашец, два пъти дневно, половин час преди закуска и половин час преди обяд. Тази витаминна добавка стимулира обменните процеси в организма, усилва ефекта на целия курс. Вижте още за пчелния прашец в тази подробна статия по темата.

Прополис.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Това е пчелният балсам -ароматно природно вещество със силен и много приятен аромат. Пчелите изработват прополиса от смолистите вещества с растителен произход – от пъпките, младите клонки и листата на тополата, брезата, трепетликата, върбата, кестена и други дървета, а също и от някои тревисти растения.

Той съдържа голямо количество минерални вещества: калий, калций, фосфор, натрий, магнезий, сяра, алуминий, ванадий, желязо, цинк, мед, кобалт, хром и други. Уникалният комплекс химически съединения обуславят биологичните свойства на прополиса: противомикробно, антимикотично, имуностимулиращо, противовъзпалително и др.

Прополисът се използва за изготвяне на мехлеми, свещички, влиза в състава на различни препарати.

Дайте мнение и Вие тук!

https://www.lekar.bg/2016/08/11/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%81/

Пчелно (маточно) млечице.

Това е продукт от жизнената дейност на пчелите – с него те изхранват маточника. То съдържа много витамини от В1 до В-12, микроелементи, белтъчини, аминокиселини и др. Показания за приемане на маточното млечице са атеросклероза, хипертония, анемия, исхемична болест на сърцето, язва на стомаха, диабет и др.

https://www.lekar.bg/2015/08/04/%D0%BF%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B8%D1%86%D0%B5/

Пчелна отрова.

Пчелната отрова е природно чудо. За въвеждането й природата е създала еднократна инжекция – жилото. В какво се състои чудото? Пчелната отрова оказва както местно, така и общо въздействие.

Тя съдържа компоненти, притежаващи противовъзпалителни и обезболяващи свойства, забавя съсирването на кръвта, участва в профилактиката на тромбозата, понижава съдържанието на холестерол в кръвта, способства за лечението на атеросклерозата, води до понижаване на артериалното налягане и много други.

При лечение с методите на рефлексотерапията пчелите се поставят на същите точки, както и при иглотерапията. Обаче ефективността на пчелните ужилвания е по-голяма. Освен това жилото е абсолютно стерилно. Отровата убива моментално всички микроби. Пчелата жили един път и не може да бъде преносител на заболявания.

Спиртните напитки разлагат пчелната отрова, затова по време на лечението не трябва да се употребяват.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

фируса анална лечение симптоми операция билки 02

Анална фисура: Лечение с лекарства и билки. Центрове за операция

Разпознаване и лечение на ♎ анална фисура със змийска хурка, ♎ прополис, ♎ смрадлика. ♎ Лекарства, дефламол. ♎ Фисури, ♎ хемороиди …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *