фистула на дебелото черво
лекарства за фистула, причини, хомеопатия

Недолекуваната фистула на дебелото черво може да се превърне в рак

Фистула на дебелото черво се лекува много трудно и може да се превърне в рак. Не всичко зависи от лекарите. Какво точно значи парапроктитна фистула?

Тя представлява неприятен отвор в близост с ануса, от който понякога излиза гной или друг секрет, а също и газ.

Знаем, че кожата е най-големият орган на човешкото тяло и затова е необходимо към него да се отнасяме с изключително внимание. А дебелото черво е изложено на много сериозни изпитания. Затова то трябва да се измива всеки ден, да се почиства с клизма с мек разтвор от билкови продукти.

Най-застрашена е кожата на вътрешните органи, защото се обработва и почиства много трудно.

При появата на фистула се появяват и отоци, болки, зачервяване, възпаления. А където има отоци и възпаления, винаги възниква и инфекция. Ако човек не решава своите вътрешни проблеми или води нездравословен начин на живот, непременно се създават условия за възпаления.

Те най-често засягат тези, които са принудени дълго време да са в седящо положение: шофьори, компютърни специалисти, счетоводители.

Обменните процеси се нарушават и от наднорменото тегло.

Резултатът – появата на парапроктит или фистула.

Отваря се фистулата и оттам изтича гной. Кога ще се затвори отново, никой не може да каже. Ако болният си прави по-често клизми с билкови отвари, това е добре. Всичките билки съдържат ефирни масла, които са като антисептици. Според някои лекари обаче билките са неефективни и при всички случаи се налага хирургична намеса. Операцията се състои в намиране на вътрешния отвор и неговото почистване. Преди това се изчиства и съдържанието на червата.

По този начин хирургът се опитва да премахне замърсяванията и да създаде условия отворът да заздравее от само себе си. Когато това е недостатъчно, се изрязва част от тъканите, като те се прихващат с ластик. В други случаи се използва специална запушалка, която възпрепятства изтичането на газове и секрети. Такава е хирургическата работа.

Дайте мнение и Вие тук!

Благодарение на микроклизми могат да се преодолеят застойните процеси в малкия таз, което всъщност е и най-добрата профилактика за това заболяване.

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2014/07/08/%D1%84%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%83%D0%BB%D0%B0-%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

рак на дебелото черво

Рак на дебелото черво – как да го разпознаем?

Рак на дебелото черво – това звучи като присъда. Дали е вярна статистиката, че всеки …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *