как да повишим ниското кръвно налягане
Отговори на въпроса как да повишим ниското кръвно налягане

Как да повишим ниското кръвно налягане?

Какво се прави при ниско кръвно? Как да повишим кръвното? Защо кръвното ни пада или е понижено? – ето отговорите на тези въпроси:

На хипотониците често им е тежко и да нямат настроение – за тях е в реда на нещата. А загрижените роднини въздишат: “Колко си блед!”.

Колегите също се вълнуват: “Добре ли си?” Преживявнията им са разбираеми – хипотонията съвем не е безобидно заболяване, макар че от него не се умира.

За да се справим с този проблем, не трябва да зависим от колебанието на стрелките на барометъра. Но дори и това да се случи, трябва да потърсим изход.

ЗА ХИПОТОНИЯТА ДОРИ И ЛЕКАРИТЕ КАЗВАТ, ЧЕ Е НЕСЕРИОЗНО ЗАБОЛЯВАНЕ

Хипотонията причинява на човека много неудобства. Понижаването на тонуса на съдовете и забавеният кръвоток водят до недостатъчно кръвоснабдявне и кислороден глад на главния мозък. Като резултат от това човекът е отпаднал, изморява се бързо, отслабва паметта му.

От житейска гледна точка хипотонията е нещо като сънна болест:

  • главата тежи;
  • очите се затварят сами;
  • всичко, което ви се иска, е да лежите и спите.

Най-често хипотонията засяга представителките на нежния пол. При капризи на природата и при месечните хормонални промени, понижаването на кръвното на лягане може да е значително.

Друго нещо са страдащите от хипотония мъже. За специалистите отдавна не е тайна фактът, че ниското кръвно налягане и намалената полова функция са взаимосвързани.

Ако мъжът се справи с първото, тогава всичко ще е наред и с второто! Когато хипотоникът иска да се ободри, изпива още една допълнителна чашка кафе или си сварява силен чай. Но тези напитки само за кратко време подобряват състоянието му, а и към тях се привиква бързо. Няма да е лошо да си спомните за растенията, които ще повишат кръвното налягане.

Дайте мнение и Вие тук!

ИМА ЛИ ВЪОБЩЕ ЕЛИКСИР НА БОДРОСТТА?

И така, вие сте решили да се заемете с билколечение. Обърнете внимание: ниското кръвно налягане (при което систоличното налягане не превишава 100 мм живак, а диастоличното – 60 мм) е, може би, симптом на някакво заболяване, например хормонални нарушения или сърдечносъдова недостатъчност.

КАКВО СЕ ПРАВИ В ТАКИВА СЛУЧАИ?

Обикновено хипотоникът отива в близката сладкарница, купува си един шоколад и една кола и чака след половин час умората му да изчезне. Ако това не стане, ще добави и едно силно кафе. И както се казва – ще му светне в очите. До следващата хипотонична криза.

Демир бозан за безсъние

Имаме и по-добра статия по темата за това как да повишим ниското кръвно налягане ТУК:

https://www.lekar.bg/2017/09/11/%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B2%D0%BD%D0%BE-2/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

мерене на кръвно апарат

Мнения за Sanitas и другите апарати за кръвно налягане

Какви мнения съществуват за различните апарати за кръвно: Sanitas, Сендо, Омрон и другите. Измерване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *