Няколко ценни упражнения за мускулите на лицето

Дали човек може да изглежда млад на всяка възраст? Или звучи неправдоподобно?

Повярвайте, това е реално, ако използвате зеленчуково-овощни козметични маски. Така ще бъдете великолепни и неотразими във всяка възраст.

ДО 20-ТЕ ГОДИНИ -ВЛИЯНИЕТО НА ХОРМОНАЛНАТА ПРЕНАСТРОЙКА

Кожата ви изглежда безупречно. Всеки месец нейните клетки се обновяват, а колагеновите и еластичните влакна я поддържат в идеален тонус. Хормоналната пренастройка обаче води до появата на пъпки и петна. Затова са ви необходими специални маски, чието основно действие е насочено към прочистване и тонизиране на кожата, както и стесняване на разширените пори.

• Вземете 3 супени лъжици прясно изцеден Вишнев сок. Натопете в него четирислойна марля, изцедете я и я сложете на лицето си за 15-20 минути. Изплакнете кожата с хладка вода. Ако кожата ви е по-мазна, ако имате акне, използвайте маска за дълбоко изчистване на порите, която ще придаде на кожата ви сияещ вид.

• Вземете един морков, един яйчен жълтък, една чаена лъжичка овесено брашно и чаена лъжичка растително масло. Настържете моркова на ситно ренде, смесете с жълтъка, добавете растителното масло и овесеното брашно. Нанесете получената маса на лицето и на шията си за 20-30 минути, след което измийте с вода. Маската е в състояние да запази и загара ви.

ГИМНАСТИКАТА НА ЛИЦЕТО ПРАВИ ЧУДЕСА!

Предлагаме ви и няколко полезни упражнения за подмладяване.Лесно е да поддържате тонуса на лицевите мускули, основното е да прецените възможностите за гимнастика на лицето.

ЗА УКРЕПВАНЕ НА МИМИЧЕСКИТЕ МУСКУЛИ И ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ ПОЯВЯВАНЕТО НА БРЪЧИЦИ ОКОЛО ОЧИТЕ

Дайте мнение и Вие тук!

• Отворете широко очите си и свийте устните си като тръбичка. Бузите леко се изпъват. Стойте така една минута. След това отпуснете мускулите. Повторете 5 пъти.

“Фигурин

•Опитайте да разширите очите си така, сякаш сте изпитали ужас. Стойте 10 секунди. След това зажумете. Повторете 5 пъти.

ПРОТИВ ОТПУСКАНЕ НА ЪГЪЛЧЕТАТА ОКОЛО УСТАТА

•Гледайки се в огледалото, няколко пъти се усмихнете със стиснати устни, напрягайки мускулите на бузите. Повторете 8 пъти.

•Разтворете с пръсти ъгълчетата на устните надясно и наляво, след това ги повдигнете нагоре и ги дръжте така 6 секунди. При това мускулите на бузите да бъдат отпуснати. Повторете 7-8 пъти.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Какви мнения съществуват за безиглена мезотерапия.

Мезотерапия. Мнения за безиглена и иглена за лице и с хиалурон

Какви мнения съществуват за безиглена мезотерапия. Как се прави и какъв ефект има? Иглена мезотерапия …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *