Хранене при болно гърло

Лечението на простуденото гърло трябва да започне с диета – храната, която поемаме, оказва термично и химическо въздействие на лигавицата.Още преди векове лекарите са знаели, че определен тип храна има благотворно влияние при кашлица. Придворният лекар на френския крал Луй XV е лекувал кашлица със сурови яйца, знахарите във Фландрия са съветвали простудилите се да пият разтопена мас, а най-широко разпространеното във Франция лечение е било с топъл птичи бульон с червено вино.Препоръките на съвременните лекари също дават \“храна\““ за въображението – всеки може сам да си приготви ястие по собствен вкус. Просто трябва да се спазват някои правила: храненето трябва да става на малки порции и да се предпочитат смлените или нарязаните на ситно продуктд. Зеленчуково пюре и супите се смятат за идеална храна за болното гърло. Лютивото

Оценете статията

Лекар.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар