Хумата помага при псориазис

Мехлем за лечение на псориазис с хума върши чудесна работа за облекчаване на псориатичните симптоми!

Псориазисът е често срещано кожно заболяване, истинската причина за което остава неясна.

В появата му се наблюдава фамилност. Типичните кожни прояви представляват червени люспести плаки с размери от 0.2 до няколко сантиметра в диаметър. Обичайно място на възникване е скалпът. Ноктите могат да се деформират.

Заболяването протича на пристъпи, като понякога преминава и спонтанна ремисия, а в други случаи е особено упорито за лечение. Общото състояние па болите обикновено е отлично, като заболяването не е свързано със засягане на вътрешните органи, макар че в някои случаи може да се развие и артрит. Възможно е болестта да се провокира от инфекции или лекарства.

Лечението се провежда чрез местно приложение на препарати, съдържащи катран или лекарството дитранол, но при особено тежките форми се налага и общо лечение. Слънчевото и кварцовото облъчване могат да предизвикат значително подобрение. Повечето форми на лечение действат поне частично чрез потискане на размножаването на кожата, която при псориазиса е значително усилена.

Трябва да се знае, че псориазисът е неизлечимо заболяване, като всички форми на лечение предизвикват само известно облекчаване на проявите му.

За подобряване на състоянието на болните от псориазис народната медицина препоръчва хума.

За ДВ се успокои нервната система и да се очисти организмът от натрупаните отрови, е добре да се започне с хумена вода в зависимост от това каква е поносимостта към по-гъстата смес.

Пие се три пъти дневно (от 1 до 3 лъжички – за препоръчване е да се започне с една лъжичка дневно, после 2, като непрекъснато се увеличава гъстотата на разтвора). Още на втория ден урината и фекалиите ще променят цвета си. След седмица може да се пристъпи към мазане с мехлем, който се приготвя по следния начин: прах от хума, добре стрита и напечена на слънцето, се разбърква с чиста свинска мас по равни части.

Мехлемът се приготвя в зависимост от количеството образували се плаки по тялото. Засегнатите участъци се измиват с хладка вода и оцет, след което се намазват с мехлема. Покриват се с марля и найлон. Добре е болният да се е затоплил преди това и да запази тази своя телесна температура, докато ползва мехлема. След около два часа мазилото се измива с хладка вода – в нея може да се сложи сок от една-две глави чесън.

Дайте мнение и Вие тук!

В никакъв случай да не се използва сапун.

Лющенето на плаките е бавен и тежък процес и затова лечението продължава 40-60 дни, след което се редува с 10-дневна почивка вегетарианска храна без никакъв алкохол.

Лечението продължава, докато не се получи желаният ефект. Ако болестта не е много напреднала и плаките се образуват само по главата, лечението може да даде желания резултат още след първите 40 дни.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Абсолютно забранено е мехлемът или лапата да се поставят в тилната област високо над врата и зад ушите.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

псориазис, симптоми и лечение с кремове и билки

Лечение на псориазис вулгарис, на главата и др.

Симптоми на псориазис вулгарис и другите видове. Лечение по обичайния начин. Особености на появата му на …

Едно мнение

  1. Че то зад ушите и в тилната област са най-големите плаки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *