Този ужасен шум в главата!

Шум в главата е сложно заболяване, причините са много и на всеки добър специалист му трябва време, за да се «разходи» из дебрите на сто причини за шума в ушите.

Най-напред обаче вие сам трябва да сте сигурен къде точно е проблемът – дали имате шум в ушите или той пищи в главата ви.

Най-напред трябва да отидете при специалиста отоларинголог за да изследва изправността на слуховата ви система и особено на вътрешното ви ухо.

Предполага се, че шум в главата може да възникне, ако се увреди слуховата мембрана.

А може би в средното ухо се е промъкнала някаква инфекция и тогава специалистът лесно ще ви помогне.

При него трябва да отидете и ако шумът е в главата ви, защото «виновникът» за това пак може да се окаже средното ухо.

Възпалението на средното ухо обикновено се съпровожда с влошаване на слуха и с повишаване на температурата. Ако шумът е в главата ви, е твърде възможно да страдате от болестта на Мениер, която провокира освен глухота и гадене, и повръщане.

Не бързайте и в двата случая да се хващате за сърцето. В повечето случаи вътречерепните шумови ефекти говорят не за безвъзвратно загубено здраве, а са отговорът на организма на продължителното физическо или емоционално напрежение.

При това този шум в главата не е постоянен, а е пулсиращ в унисон с пулсациите на вътрешната сънна артерия.

Този вид заболяване често изчезва без всякакво лечение.

Ако намалите физическото натоварване и спрете да унищожавате нервната си система, то шумът ще изчезне така, както се я появил. Става въпрос за начален стадий на невроза или по-точно – неврастения. Това значи, че всичко ви дразни, в главата ви нещо шуми. Значи време е да си починете.

Ако обаче в главата ви шуми месец, два, три, трябва да си направите сериозни изследвания при оториноларинголога, при терапевта и при невролога. Ще ви направят компютърна томография на главата. И в повечето от случаите лекарствената терапия ще ви помогне да се справите с проблема.

Много по-сериозно към своето здраве трябва да се отнасят тези хора, които имат високо кръвно налягане. Когато шумът се появи внезапно и се съпровожда от повишена потливост и лицето ви започне да почервенява, значи «пътувате» към хипертоничната криза.

В такъв случай трябва да си вземете хапчето за понижаване на високото кръвно налягане. Но трябва да го правите по предписанието на лекар, а не както ви е посъветвала съседката например.

Този ужасен шум в главата! 5.00/5 (100.00%) 1 vote
ВАЖНО: Ако публикацията Този ужасен шум в главата! ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

Лекар.БГ препоръчва и:

1 коментар to “Този ужасен шум в главата!”

  1. Violeta Hariteva

    юли 02. 2014

    zdraveite,imam 6ym v glavata,po to4no otzad,go 4ystvam.namalen mie malko slyha,(4yvam 4esovnika )kogato nqma strani4en 6ym.
    pravih aydiogrami.izpisaha mi aparat4e koeto ne moga da go nosq,opitvah,no po lo6o.po to4no problemat mie.kogato ima 6ym strani4en,ili se govori nastrani,by4i ne6ta.i mi govorqt.problema mie nemoga da razbera kakvo mi se kazvat,kato si napregna o6te pove4e ne razbira..a 6ymat mieot 6-7 god samno po malko be6e, postoqnen(vse edno koto kaje6 6666666 vse edno vri voda i taka,drazni me iskam ponqkoga dase ottarva no nqma kak.kakvo 6temi prepora4ate,na 60 god sam

    Reply to this comment

Добавете коментар