Болестите се разпознават по външния вид

Знаете ли как може да се разпознаят болестите на най-ранен стадий? Навярно ще си помислите: «Веднага ще се обърна към лекар, много ясно».

Това, естествено, е правилно, но ние ви предлагаме начин, по който можете да «видите» предстоящият здравословен проблем още преди да сте се разболели напълно. Как да разпознаем «врага», още преди да се е развихрил с пълна сила?

Учените смятат , че това може да се направи по външен вид на човека: по ръцете, краката, по лицето, по очите, туловището. Освен това по външния вид може да се направи и психологически портрет.

Да започнем с ръста на човека

У високите хора са развити умствените способности, но пък високите са предразположени към простудни заболявания и нервни разстройства хора често се появяват разстройства в храносмилателната и кръвоносната система.

Хората с дълги и дебели ръце и крака са силни в психическо отношение, те са много гъвкави в социалната и интелектуалната сфера.

Трябва да се обърне внимание и на раменете: ако раменете на човек не са балансирани (тоест едното е по-високо от другото), то органите, които са разположени от същата тази страна, откъм която рамото е по-високо, са по-слабо развити от тези, които са разположени откъм по-ниското.

Полегатите рамене съответстват на женското начало, балансираната нервна система, активната Хората с квадратни рамене имат мъжествен характер и са физически доста здрави. Активността на човека зависи от дължината на краката. Хората с къс крака не могат да се седят. Те обичат да вървят или да стоят – те дори усвояват по-добре информацията когато стоят. При дългокракия човек нещата са точно наопаки – той не може дълго време да стои или да ходи – все му се е да приседне.

Отделно внимание трябва да се отдели на пръстите на краката или ръцете:

 • дългите пръсти говорят за много емоционална, възприемчива и естетическа натура;
 • късите пръсти – за висока съпротивляемост към негативните околни фактори;
 • ако показалецът е по-дълъг от безименния пръст – възможно е това да показва вродена патология на дебелото черво;
 • ако показалецът е равен на височина на средния пръст, а по-нисък от безименния – вероятни болести на сърцето или стомаха- равни по дължина пръсти показват, че техният притежател може да изпълнява сложна ръчна работа;
 • равните по дължина пръсти са характерни основно за творческите професии – тези хора не работят с ръцете, а с главата;
 • ако пръстите ви са загубили гъвкавост – значи подобна е ситуацията и с останалите мускули, артерии и вени не само на ръцете, но и в целия организъм.

Всеки пръст на ръцете или краката съответства на определен орган или функции. Често външният вид на пръстите отразява работата на тези органи.

Пръстите на ръцете:

 1. палец – бели дробове,
 2. показалец – дебело черво,
 3. среден пръст– жизнената енергия, сърце и репродуктивна функция,
 4. безименен пръст – активност на метаболизма и отделяне на излишната енергия в областта на сърцето, стомаха и червата,
 5. кутре – сърце о тънки черва.

Пръсти на краката:

 1. първи (големият) – диафрагма, задстомашна жлеза,
 2. втори пръст – стомаха,
 3. трети пръст – стомаха и дванайсетопръстника
 4. четвърти пръст – жлъчен мехур,
 5. пети пръст – пикочен мехур.

Проблемите в храносмилателната система личат по дланта: разтворете ръка и силно притиснете пръстите един към друг – ако между пръстите има просвет – нещо не е наред.

За заболяване сочат и брадавиците на ръцете. А ако след като разтворите дланта почувствате болка в центъра й, то може да става дума за обща психическа и физическа умора.

Въобще хората , които имат брадавици, имат предразположеност и към развитието на тумори, кисти, онкологични заболявания, заболявания на пикочната система.

Немалко неща могат да разкажат и ноктите на ръцете и краката. Например белите точки и напречните полоси на ноктите говорят за неврози. Надлъжните свидетелстват за заболяване на тънките черва.

Цветът на ноктите може да разкаже за конкретно заболяване:

 • сини – сърдечна недостатъчност,
 • мръсносив – вроден сифилис,
 • жълт – заболявания на черния дроб: хепатит, цироза;
 • тъмнокафяв – тежка треска,
 • жълто-зелен – гноен процес в организма,
 • червен – аритмия, заболяване на кръвта,
 • бледорозов – анемияжълти петна на ноктите – мозъчни нарушения.

Човек с къси плоски нокти често има проблеми със сърцето , а дългите нокти говорят за предразположеност към диабет.

Очи – огледало не само на душата, но и на тялото.

Сълзенето от очите говори за недостиг на калий в организма, разширените зеници – за нервност и безпокойство.

Зачервените очи свидетелстват за нарушения в кръвното налягане, често и вътрешномозъчно.

По формата на очите може да се направи психологически портрет.

Кръглите очи са характерни за избухливите натури, но тези избухвания не траят дълго. Хората с кръгли очи не са отмъстителни.

Кривогледите бадемообразни очи говорят за жестокост. Или поне така са смятали в миналото. А сега охотно се допуска, че такива очи свидетелстват за изтънченост и чувствителност.

Очите с форма на бадем и отпуснати надолу краища издават склонност към меланхолия. Техните притежатели обичат да се занимават със спорт.

Дълбоко разположените очи говорят за дълбок вътрешен свят. Хората с такива очи са склонни да анализират и се отнасят с недоверие към околните. Изпъкналите очи показват изразена чувствителност и преобладаващ здрав разум.

По външния вид на носа лесно може да се определи степента на сходство между родителите. На лявата половина на лицето и тялото е влиянието на бащината линия, а на дясната – майчинската. Бащата често надарява детето с интелектуална, идеологическа и социална активност, а майката – с физическа и емоционална.

И така, ако сте открили у себе си първите признаци на някакво заболяване – непременно се обърнете към лекар. Колкото по-рано го направите, толкова по-просто и ефективно ще бъде самото лечение.

Болестите се разпознават по външния вид 5.00/5 (100.00%) 1 vote
ВАЖНО: Ако публикацията Болестите се разпознават по външния вид ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

Лекар.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар