Рецептите на Петър Дънов

При пиелонефрит – билки, които наистина действат!

Представяме ви няколко рецепти с билки при лечението на пиелонефрит, които се използват по нашите земи, откакто съществува нашият род.

Рецепта с обикновена кръгла тиква против пиелонефрит:

На една малка кръгла тиква (не от продълговатите) се отрязва капачето от към дръжката. Изчистват се семената и връщате капачето, като го замазвате плътно към тиквата.

Внимателно поставяте тиквата на тъмно и хладно в по-широк съд (не в хладилник) и я оставяте да престои 40 дни. Отворете капачето и вземете по 1 с.л. 3 пъти на ден 30 мин преди ядене.

Билкова рецепта с вишневи дръжки, плод от шипка, листа от леска и др.

Прави се смес от по 200 г сухи или пресни вишневи дръжки, плод от шипка и листа от леска, които след смесването им се смилат в машинка за месо. Към получената смес се добавя още по 100 г смляно пъпешово семе и царевична коса. Цялата смес се изсипва в 5 л вода и се вари докато отварата остане само един литър. Към този литър се добавя 300 г захар и отново сместа се слага да ври докато остане 700 мл. Прецежда се, оставя се да изстине и се пие 3 пъти на ден, 5 мин преди ядене по 1 кафена чаша. Рецептата може да се повтаря след 1 месец.

Рецепта с пъпеш, шипка, костилки от череши и ракия:

В 2 л вода се слага 100 г смес от пъпеш, 100 г плодове от шипка, 30 костилки от череши и 200 г мед. Варят се 30 мин на слаб огън. След изстиване към отварата се прибавя 100 г ракия. Пие се по 1 кафена чаша 3 пъти дневно 2 часа преди ядене. При тези, които са я опитали 10 пъти, пиелонефритът напълно е излекуван.

Против хроничен пиелонефрит помагат брезовите листа и овчарската торбичка!

Рецепта за хронично възпаление на бъбреците: смес от 2 части брезови листа, овчарска торбичка, водно пиперче, бял имел и полски хвощ и 1 част ленено семе и кисел трън. От сместа се вземат 2 с.л. и се сипват в 600 мл кипяща вода, ври 3 мин, след което кисне 30 мин. Пие се 6 пъти дневно 15 мин преди ядене и 30 мин след ядене.

Дайте мнение и Вие тук!

Вижте и тези информации и средства:

https://www.lekar.bg/2009/03/06/%D0%BF%D0%B8%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%84%D1%80%D0%B8%D1%82/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Панцеф

Панцеф (цефиксим): антибиотик за опасни инфекции

Начини на приложение и рискове при употреба на панцеф (цефиксим). Антибиотик при гонорея (трипер). При …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *