Опитайте изключително ефикасно премахване на бенки с билки и домашни средства

Можете да прилагате премахване на бенки с билки, без нуждата от скъпи медикаменти и интервенции. Ако се налага лечение на бенки с билки, е добре да знаете, кои са най-полезните.

Повечето бенки са безобидни и не водят до здравословни проблеми. Те са проблематични предимно от естетична гледна точка, тъй като много хора ги намират за непривлекателни.

премахване на бенки

Премахване на бенки се предприема само ако сте сигурни, че бенката не е злокачествена

Повечето бенки се появяват на възраст между 20 и 30 години. Те могат да бъдат плоски или релефни, грапава или гладки. Фактори като генетика, хормонални колебания и излагане на слънце могат да повлияе на броя и външния вид на бенките.

С възрастта някои бенки изчезват, но понякога бенките се намират на такива места, че човек предпочита да ги няма и търси начини да ги премахне.

Преди да се опитате домашни средства и билки за премахване на бенките, важно е да разгледате вашите бенки за необичайни характеристики като асиметрия на границите, цвят или диаметър.

Ако забележите някой от тези въпроси или бенката се променя по форма и цвят, без никакво третиране, консултирайте се с дерматолог, за да се изключват евентуални заболявания.

Не се опитвайте да третирате бенки, за които е установено, че имат злокачествен произход.

Предлагаме ви няколко наистина ефикасни начина да се справите с бенките в домашни условия, с помощта на билки:

Восък и прополис

50 грама восък и 30 грама прополис се размекват на водна баня. След това към тях се добавя един лимон. Докато сместа е все още топла, потопете парче памук и поставете върху бенката. Температурата не трябва да е много висока. Оставете мястото без да го измивате за 4 дни. След това измийте с топла вода. При нужда можете да повторите процедурата още няколко пъти.

Чесън

Чесънът е едно от най-ефикасните средства за премахване на бенки, защото съдържа ензими, които разграждат клетките, произвеждащи пигментите. Освен това помага за облекчаване на тъмната пигментация.

  1. Обелете прясна глава чесън, счукайте я и я поставете върху бенката.
  2. Увийте мястото и оставете да престои така през нощта или поне за няколко часа.
  3. Правете процедурата в продължение на няколко дни. След това бенката ще изчезне по естествен начин.

Методът дава добри резултати, когато се прилага поне 5 поредни дни.

Дезинфектирайте областта с подходящ разтвор, преди процедурата. За да предпазите кожата около бенката, намажете с крем.

ВНИМАНИЕ: Прилагането на чесъна върху кожата може да предизвика зачервяване и раздразнение.

Рициново масло

бенки премахване лечение

При някои бенките дават допълнителен чар.

Рициновото масло помага за премахване на брадавици, бенки и кожни проблеми. Помага за разтваряне и премахване на нежеланите образувания. При прилагането на този метод не остават белези. Премахването на бенки с помощта на рициново масло отнема повече време.

  1. Смесете щипка сода бикарбонат и няколко капки рициново масло. Можете също така да го смесите и със счукан аспирин.
  2. Внимателно втрийте сместа върху бенката. Оставете я там за няколко часа или докато сместа изсъхне. Правете процедурата по два пъти на ден за около един месец.

Ако нямате сода бикарбонат, можете да използвате само рициново масло.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е много популярно средство за премахване на бенки. Благодарение на високото си киселинно ниво, помага за успешното им премахване.

Потопете парче памук в ябълков оцет и ги поставете върху бенката. Увийте с марля и я оставете през нощта.Правете това в продължение на 10 дни и бенката ще изчезна.

В началото състоянието може да се влоши, но постепенно ще се подобри.

Йодна тинктура

Йодната тинктура също помага за премахването на бенки.

  1. Почистете засегнатата част от кожата и нанесете една капка 5% йоден разтвор. Покрийте го с бинт или марля и го оставете за една нощ или толкова дълго, колкото е възможно.
  2. Процедурата се повтаря ежедневно в продължение на една седмица или две.
Опитайте изключително ефикасно премахване на бенки с билки и домашни средства 3.75/5 (75.00%) 4 votes
ВАЖНО: Ако публикацията Опитайте изключително ефикасно премахване на бенки с билки и домашни средства ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

Лекар.БГ препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар