Точно как да премахнем херпес за 1 ден? Ацикловир, Крем, паста, лепенки, лекарства.
Бързо лечение на херпес с лепенки с мазило, крем, паста и хомеопатия.

Как да премахнем херпес за 1 ден. Крем, паста, хомеопатия

Точно как да премахнем херпес за 1 ден? Кое е най-ефикасното лекарство за генитален херпес? Бързо лечение на херпес с лепенки с мазило, крем, паста и хомеопатия. Ацикловир, Зовиракс Дуо, Крем “Здраве” и др. лекове.

Нека започнем с това, за което най-често ни питат: Откъде да вземем лек за бързо справяне с херпеса. По-долу ще продължим с подробностите за продуктите, мненията и домашните лекове.

Откъде да купим лек за херпес онлайн?
Крем за херпесЛепенки за херпес
Крем за херпесЛепенки за херпес
Виж ценаВиж цена

Херпесът е вирусно инфектиране, при което на кожата и лигавичните обвивки възникват характерни обриви като мехурчета, изпълнени с течност. За 2-3 денонощия мехурчетата се пукат и се покриват с коричка, а ако са на лигавица – с жълтеникава фиброзна плака.

Цяло семейство херпес вируси са отговорни за такава зараза, но обикновено човек се натъква на вируса на простия херпес от типове HSV-1 и HSV-2.

По-рано HSV-2 се е асоциирам само с развитието на генитален херпес, но сега той причинява херпес на лицето, устните и в устата.

Той е по-патогенен от HSV-1 и винаги дава по-тежки клинични прояви с по-висока честота на рецидиви.

Типове херпесни заболявания
ВирусЛокация
Симпъл 1 и 2 типлабиален (устни, нос), генитален (интимна зона)
3 типпричинява варицела и херпес зостер, и двете с разни локации
Епщайн Барлимфоидни клетки
Цитомегаловируслевкоцити и клетки на органи
6 и 7 типмоноцити и Т-лимфоцити, отразявайки се на имунитета
8 типпоразява клетъчни ядра

Тук визираме разпространения, да го наречем „обичаен“ Herpes simplex, който излиза на лицето или на гениталиите.

Как да премахнем херпес за 1 ден?

Максимално бързо се повлиява херпесът, когато лечението започне на първи стадий, когато няма видима промяна върху устните, а се усеща само сърбеж и парене (виж снимката). Това е единственият шанс за избавяне в кратък срок. Нататък премахването на херпес за малко дни е непостижимо. Стандартно раничката завяхва и почти изчезва за 9 дни.

Най-бързо действащият препарат против херпес на устните е Ацикловир. Ацикловир се нарича лечебното вещество, но и повечето фармацевтични компании ползват името като търговско. Но има и други препарати с ацикловир, например Ацик.

Ацикловир се произвежда за локално полагане на крем и гел, а може и да се пие – на таблетки. Таблетките се изписват само при тежки случаи на обикновен херпес.

При първи усещания за излизане на херпес намажете с крем с ацикловир няколко пъти за деня. Има голям шанс херпесът въобще да не се появи, като до 4 дни напълно отшумява и напрегнатото усещане върху кожата.

Херпес лечение 01
Етапите в развитието на един херпес преди и след кожната лезия

За да се гарантира бърз и категоричен резултат, лечението с ацикловир се покрепя с комплексни витамини, особено големи дози витамин С, и имуномодулатори. Заразяването с херпес вирус показва ослабен имунитет и наша цел е бързо да го подкрепим.

Топ видове крем за херпес

Демир бозан за безсъние

Терапията на херпес показва максимална ефективност, ако започне не по-късно от 12 часа от момента на поява на първия херпетичен обрив. Нататък успехът на лечението спада и срокът се удължава, дори и да се вземат най-добрите медикаменти.

Лекарствата не повлияват скоростта на оздравяване (затваряне на раните), ако лечението е започнато по-късно от 48 часа или след пукане на мехурчетата. Обаче полагането на кремове не се отменя – те позволяват да се избегнат усложнения.

Ацикловир крем

Ацикловир се произвежда като крем, защото той по-дълбоко прониква в дълбочина. Проникването се подкрепя от съставки като пропиленгликол и цетомакрогол, защото молекулите на ацикловир трудно минават през повърхностния слой на кожата и образуваната коричка. Ефективната концентрация на лечебния агент е 5% (по-рано е произвеждан и с 3%).

Това е противовирусно средство и не трябва да се маже върху друг вид обриви и кожни образувания.

Кремът се полага върху огнището на поражение, като се обхваща и околната кожа. Минималните обработки за 5 на ден, най-добре е да се подновява през 2 часа. Продължителността на терапията е 5 дни, но при тежки поражения се увеличава до 7 – 10 дни.

Още по темата ТУК: Изопринозин и Ацикловир. При херпес и варицела. Колко време се пие? Мнения и заместители. Зовиракс или Ацикловир?

Крем Здраве при херпес

По същността си кремът е цинкова паста (цинков оксид). Такива са Цинков крем на Софарма, Тена, Гален Мечо и др. Цинковата паста е показана при пъпки, дерматити, херпес на устните. Потиска и ограничава огнището на възпалението и патогенната микрофлора, подсушава проблемите участъци и активизира регенерацията.

Крем Здраве няма капацитета да се справи с вируса, затова се комбинира с противовирусно средство като ацикловир. Нанася се върху образуванието на всеки час, от втория ден – на 4 часа.

ВАЖНО: Вижте мнения за споменатите продукти против херпес и оставете и вие своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари! Успявали ли сте да премахнете херпес за 1 ден и с кое средство? Кой е най-бързият начин за лечение, който знаете? Пишете! Нека заедно да бъдем полезни на хората!

Масло от бергамот при херпес

Масло от бергамот при херпес

Чистата етерична субстанция е лек срещу кожни възпаления и раздразнения, сред които акне и херпес. Като цинковата паста, и то оказва въздействие върху симптоматиката – бергамотът е антисептик и противовъзпалително. В съчетание с ацикловир ускорява възстановяването.

Бергамотовото масло не се полага директно върху кожа, предварително се разрежда с крем или базово масло, примерно кокосово – 2 – 3 капки етерично на 1 с.л. базово.

Зовиракс Дуо

Зовиракс е лекарствена линия, аналогична на Ацикловир. В крема, таблетките и инфузионния разтвор по това име е вложен ацикловир в стандартните концентрации.

Зовиракс Дуо е обогатена формула – към противовирусния компонент е добавен кортикостериоди хидрокортизон, който най-бързо от всички средства облекчава възпаление и сърбеж. Ацикловир премахва вируса, хидрокортизон – симптомите.

Зовиракс Дуо има един минус спрямо кремовете Ацикловир на Стада, АБР, Актавис, Ацик на Сандоз и базовият крем Зовиракс с чист 5% ацикловир. Изброените кремове съдържат диметикон, което позволява върху обработения херпес да се нанесе козметика.

Фенивир

Фенивир е единственият медикамент в България с противовирусното лекарство пенцикловир. Той е по-добър, по-бърз и по-ефикасен от ацикловир.

Медицината счита ацикловир остарял препарат, който работи не лошо при хора с добър имунитет и устойчивост спрямо херпесния вирус. Но проблем представляват пациентите с ослабен имунитет + чести курсове на прилагане на ацикловир в миналото. В такива групи се наблюдава резистентност към ацикловир до 27% от случаите. Този проблем изцяло се решава от Фенивир.

Второ е, че молекулите на ацикловир имат нисък афинитет към вирусните частици – един процент от вирусните частици в клетките му убягват. Пенцикловир намира няколко пъти повече вируси.

Третият плюс на Фенивир е, че прониква по-добре през кожа и корички.

В заключение, Фенивир е няколко пъти по-ефикасен от Ацикловир. Нанася се през 2 часа, 8 пъти дневно, приложението му обикновено се ограничава в 4 дни. Последната намазана доза ще дава ефект още 2 дни. Повторно избиване на херпес се наблюдава по-рядко, отколкото при други препарати.

Ациклостад

Този крем е точен аналог на кремовете под името Ацикловир. Не се различава от тях, дори и в помощните съставки. Разрешението се държи от Стада, която продава и с името Ацикловир.

Херпезал

Херпезал се бори с херпеса с нехимически средства. Под това име се продават таблетки и гел за мазане, чиито съставки са масла, екстракти, прополис и др. Указанието е да се започнат с първите признаци на херпес.

Таблетките имат имунни качества, могат да се приемат и профилактично по облекчена схема. При херпес и други вирусни зарази се приема 5 дни 3 Х 1 с последващ прием 2 – 3 месеца 1 Х 1. За профилактика се изпълнява само втората част – 2 – 3 месеца 1 Х 1 таблетка.

Гел за херпес Cikaflogo

gel-za-herpes

Гелът е натурална формула за приложение в устата и около нея. Показан е при херпес на устните и разни състояние в устата като афти, абсцес, възпален венец, рани и др. Ползва възстановителните и антисептични качества на няколко растения, сред които чаено дърво. Има силен ефект върху симптомите, покрива херпеса с филм и ускорява заздравяването му.

Дайте мнение и Вие тук!

Херпекс (крем/гел)

Лекарствена линия с ацикловир, точен аналог на други линии под името Ацикловир. Има го на крем, гел и на таблетки за перорално лечение в по-тежки случаи.

Паста Ацик – крем

Ацик е лекарствена линия с ацикловир от Сандоз, точен аналог на Херпекс, Ациклостад и другите с ацикловир.

Цинкова паста за херпес

Кремовете с цинков оксид нямат противовирусни свойства. Включват се в схеми на терапия на херпес само по усмотрение на пациента, с цел по-бързо овладяване на симптомите и възстановяване на тъканите. С името „Цинкова паста“ продава продукта си Enzborn, Софарма нарича препарата „Цинков крем“ или „Цинкова маз“ (две различни по мазност консистенции). По същност те са аналогични на крем Здраве.

Лепенки за херпес

Лепенки за херпес

Представляват невидимо покритие за херпеса, което има козметична функция – намалява забележимостта на обрива, и облекчава усещанията. Лепенката намалява опъването в зоната, евентуална болка и сърбене. С лепенка херпесът не образува коричка и не грози да се прехвърли в близки здрави тъкани.

Урго

По подобен начин работят лепенките Урго, но се различават с иновативната си форма. Те са течни и се нанасят с четка, след което образуват подобие на лепенка върху устната – защитен филм.

Продава се с еднократни апликатори, за да не се пренася вируса от обработка в обработка.

ДермаПласт

Този пластир е хидроколоиден. За разлика от предпазните пластири, на този има положен пласт  хидрогел, който поема в себе си секрети и бактерии и подсушава херпеса. С висока степен на прозрачност – естетика и дискретност.

Балсам за херпес “Илон”

Балсам за херпес "Илон"

Балсамът Ilon е в 10-грамова тубичка, представител на дерматологичната козметика. Той хидратира тъканите и облекчава усещанията от херпеса. Няма лечебни, а помощни качества.

Кой крем за генитален херпес е ок?

Медицината към момента не е в състояние напълно да излекува генитален херпес, една от проявите на простия херпес (сроден с този на устата). Извън рецидивите (повторно възникване) вирусът се намира в неактивно състояние. При отслабване на имунитета той се проявява.

  • На лечението се възлагат следните цели: ускорено заздравяване на обринатата кожа, намаляване на риска от рецидиви, ограничаване на възбудителя (който не подлежи на пълно унищожение).

Терапията се базира на следните две направления:

  • Противовирусна терапия с ефективност до 80%, изцяло базирана на лекарства с ацикловир – на таблетки и крем, при нужда – инжектиране;
  • Имунна терапия за корекция на защитната система. Намалява честотата на рецидивите и тежестта на клиничните симптоми. Намалява и риска да се предаде инфекцията на половия партньор и на новородено дете.

При неефективна терапия гениталният херпес преминава в хронична форма с периодични рецидиви.

Относно препаратите, всичко посочено дотук е активно и спрямо генитален херпес. Създадени са някои различни продукти, които са по-точно насочени за полагане в интимната зона.

  1. Херпактив Генитал е за облекчаване на инфектираното място, когато се намира вътре във влагалището. Представлява тубички с еднократни дози, които се изстискват в дълбочина на влагалището. Лечението се състои от три дози за три поредни дни. Очаква се, че обработката с една кутия от препарата е достатъчна. Външните херпеси се обработват чрез намазване, като една тубичка се слага на няколко пъти;
  2. Вираут Крем е крем за защита и облекчаване на усещанията от вагинален херпес. Премахва болка, парене, сърбене. Регистрирано е като медицинско изделие – няма лечебна функция върху причинителя. Наполовина съставът му е растителен. Правят се 5 обработки дневно;
  3. Глизиген спрей е натурален препарат за третиране на интимната зона. Освежава и защитава в болестни и натоварващи периоди. Под форма на спрей, той се напръсква върху кожата по 3 – 4 пъти за ден.

Хомеопатия при генитален херпес

Задача на хомеопатичното лечение при херпес е да възстанови природния баланс на защитните сили и да върне на имунитета способността да потиска вирусното заболяване. Необходимо е така да се настрои организмът, че той сам да неутрализира „пробудения“ вирус.

Херпес лечение 02
Типичната локация на херпеса, но има още много типове херпесни прояви

Вирусът се активира по разнообразни причини – мокри крака, охлаждане, студено време, настъпваща менструация и др. Затова лечението чрез хомеопатия винаги е индивидуално. Не съществува една рецепта за борба с херпес. Хомеопатът оценява причината, протичането, локализацията, степента на разпространение, тегло, външен вид на пациента и назначава индивидуално препарат. В хода на лечение е възможна промяна на лекарството, дозата, намина на разреждане.

Най-ефикасни хомеопатични препарати против херпес

  • Арктиум лаппа е за прост херпес и за облекчаване на кожни проблеми като зачервяване, сърбеж, обрив, акне.
  • Echinacea оligoplex се избира при чести рецидиви на заболяването. Повишава имунитета и възстановява защитните функции. Предпочита се при нагнояване на папулите;
  • Lachesis е за кървящи ранички върху лигавици със силно отичане и подпухване;
  • Grafite е при мокрещи поражения, премахва излишната течност и подсушава.
  • Sulfur е ключова хомеопатия за кожни заболявания, помага при обриви, сърбене, разчесване и разраняване, попадане на вода върху обрива. Вдига имунитета.

Вижте и ТОВА: Кое е най-ефикасното лекарство за генитален херпес? Мнения на хора: “Излекувах се от генитален херпес”. Крем, смрадлика и др. средства.

Хомеопатия при херпес на устата
  • Rhus toxicodendron премахва болката и заличава нарушенията по кожата. Това растение се ползва най-активно при херпес, независимо от локацията. Назначава се, когато дискомфортните прояви се активират нощем и се съчетават с ревматоидна болка, чувствителност към студ;
  • Brionia alba се назначава на чувствителни към горещина, когато херпесът се активира денем и се влошава от движение. Пациентът е вял и пасивен;
  • Mercurius е първи избор при силен възпалителен процес вътре в устата, подуване на венците, болезнено преглъщане и гноен вкус (има много противопоказания).

Кремове и справяне с херпес зостер

При този вариант на херпеса обривите (мехури) излизат по тялото, по-често в централната му част (гърди, корем, гръб).

Причинителят е различен от този на устата и гениталиите – нарича се варицела зостер. Такъв херпес поразява прекарали в миналото варицела. Вирусът остава в тялото в латентно състояние и се активира при определени условия.

Пациентите с тежки форми на херпес зостер се хоспитализират в инфекциозен стационар. Останалите болни се лекуват домашно. Средство №1 е ацикловир във високи дози. Той намалява изразеността и продължителността на инфекциозния и болевия синдром. Приемът започва не по-късно от 7 дни от началото на болестта и до 3 дни от появата на обрива. По-нататък ефективността рязко се снижава.

Какви мехлеми и кремове се ползват при херпес зостер? Принципно локалните средства оказват слаб ефект. За подсушаване и обеззаразяване се слагат цинкова паста, гранофурин или друг антисептик без ограничение.

При обширни възпаления с изразена възпалителна реакция се добавят противовъзпалителни, стероиди и противоалергични препарати.

При изразена болка (ганглионеврити) се добавят стандартни антиконвулсанти с централно действие и антидепресанти. Нестероидните и аналгетиците почти нямат ефект.

Масла за херпес зостер “Лакшми”

masla-za-herpes-zoster

Интересно предложение за обработването на херпес зостер излиза под името Лакшми – серия от пет етерични субстанции от различни растения. Оказва противовъзпалителен и успокояващ ефект, почиства раничките, подпомага имунитета, дава сили и спокойствие на пациента.

При херпес зостер отличен ефект за отслабване на болката дава физиотерапията. Добре се отразяват микровълново и УВ лъчение, електрофореза. Приемът на витамини и добавки не дава видим принос за облекчаване на болния.

Още ТУК: Къпане при херпес зостер. За колко време минава? Лечение с компреси и мазила.  Кой лекар лекува херпес зостер?

Видео: д-р Цеца Влаева от МБАЛ Доверие за видовете херпеси и лечение

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

бриека 75 мг за какво се използва,

Бриека. Мнения. Колко време се пие и за какво?

За какво се използва Бриека 75 мг и 150 мг. Мнения от БГ Мама. За …

3 Мнения

  1. Анита Недева

    Ацикловир ми действа моментално, до 3 – 4 дни завяхва.

  2. Заинтересувахте ме с информацията за Фенивир, благодаря!

  3. Роси Стоянова

    На мен ми помогна Зовиракс, веднага спадна подуването и не сърби с него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *