Липса на сексуално желание – причини и решения

Ако страдате от липса на сексуално желание, не смятайте, че това е нещо, което се случва само на вас.

При липса на сексуално желание, причините може да са физически или психически.

Какви са причините за намалено либидо:

1. Стрес

Когато стресът заеме по-голяма част от живота ви от необходимото, либидото намалява по-бързо, отколкото можете да си представите.

2. Заболяване

Вероятно няма да се чувствате особено ентусиазирани за ласки, ако носът ви тече, имате кашлица или температура. Има и много по-сериозни заболявания като рак, диабет, високо кръвно налягане, които също могат да станат причина за рязък спад в либидото.

3. Медикаменти

Редица медикаменти имат този страничен ефекти и за това преди да започнете да обвинявате себе си или партньора си, прочетете листовката на медикаментите, които приемате, може причина да се крие в тях. Това важи особено много за антидепресанти, седативи и опиати.

4. Хормонален дисбаланс

Хормоналният дисбаланс може да се появи по всяко време в живота, но е особено характерен за пременопаузата и менопаузата.

5. Отрицателно отношение към себе си

Ако не харесвате тялото си, то това може да доведе до намалено либидо и проблеми с партньора. Ако не се чувствате добре в тялото си, вероятно се криете от партньора си, а това води до намаляване на либидото.

Консултирайте се с лекар, ако смятате, че намаленото ви либидо се дължи на здравословен проблем, вместо да се тормозите. Така ще си спестите проблеми с партньора и ще може по-лесно да решите проблемите с либидото.

10 естествени начина да повишите либидото:

Плодове – афродизиаци

Фурми, банани и авокадо са само част от храните, които помагат за решаване на проблема. Това се дължи на витамините и минералите, които се съдържат в тях, които повишават кръвопотока и осигуряват здравословен интимен живот.

Повече шоколад

Шоколадът е всеизвестен афродизиак и има защо да поддържа тази си слава. Според учените шоколадът съдържа фенилтиамин и серотонин, вещества, които имат ефекта на афродизиак и повдигат настроението. Но учените наблягат на факта, че вероятно ефектът на шоколада е по-скоро психологически, отколкото физиологически.

Дневната доза билки

Следващият път, когато решите да приготвите романтична вечеря, не забравяйте да добавите босилек и чесън към ястието. Ароматът на босилек стимулира сетивата, а колкото и да не ви се вярва ,чесънът предпазва мъжете от еректилна дисфункция, благодарение на веществото алицин.

Екстрактът от гинко билоба е друга билка, която може да окаже благотворен ефект в случая.

Йохимбин

Йохимбинът е алкалоид, който се намира в кората на вечно зелено растение в Западна Африка. Някои проучвания показват, че Йохимбин кора може да подобри качеството на интимния живот.

По-високо самочувствие

Една от причините за проблеми в тази област е ниското самочувствие. Ако не се храните здравословно, не спортувате и не харесвате тялото си, това вероятно оказва влияние и върху интимния ви живот. Експертите препоръчват да се погрижите за външния си вид ида обръщате внимание на удоволствието, а не на физическите характеристики.

Една чаша вино прави чудеса

Когато не се употребява в умерени количества, алкохолът има обратен ефект, но една чаша вино наистина може да направи чудеса. Успокоява и създава настроение и повишава желанието. Но не прекалявайте, за да не се окаже, че желанието не може да се осъществи.

Медитация и релаксация

Стресът е един от най-големите врагове на либидото, за това отделете време да се отпуснете и да се освободите от стреса. При жените стресът и либидото са свързани повече отколкото при мъжете. Опитайте медитация, йога, тай-чи или друг метод за релаксация, за да спасите от стреса.

Изгладете недоразуменията

Често пъти проблемите с либидото се дължат на проблеми с партньора. Когато изгладите противоречията, има голяма вероятност и проблемите в леглото да се решат.

Липса на сексуално желание – причини и решения 3.67/5 (73.33%) 6 votes
ВАЖНО: Ако публикацията Липса на сексуално желание – причини и решения ви е допаднала или има какво да добавите или попитате, молим, коментирайте я най-долу на страницата!

Лекар.БГ препоръчва и:

1 коментар to “Липса на сексуално желание – причини и решения”

  1. Rumiana-anna Koleva

    май 18. 2014

    niamam jelanie za seks….molia pompgnete mi

    Reply to this comment

Добавете коментар