дезинфекция на устата
разтвор за дезинфекция на устна кухина

Сода бикарбонат: Разтвор за дезинфекция на устна кухина лекува не само устата

Как се приготвя разтвор за дезинфекция на устна кухина за лечение на всякакви проблеми, свързани с устата. Какво друго може да се лекува със сода бикарбонат, вижте в нашия ценен материал!

Това, че содата за кулинарни цели облекчава изгаряне и лъска до блясък полепнала с мазнина посуда, е общоизвестно.

Но се оказва, че този невзрачен бял прашец, с алкални свойства, може да замени цяла домашна аптечка.

При простуда

налейте в чайник чаша вода, добавете чаена лъжичка сода бикарбонат. Когато водата заври, в човката на чайника пъхнете тръбичка от хартия (не от вестник или списание – може парата да размие типографското мастило!) и подишайте парата 10-15 минути, за да се отделят храчките.

За да се отхрачат лепкави храчки, два пъти дневно на гладно изпивайте по половин чаша топла вода, в която е разтворена половин чаена лъжичка сода и щипка сол.

При ринит, стоматит, ларингит, конюнктивит и пр.

0,5-2 % разтвор със сода се използва за промиване и изплакване при стоматит.

За дезинфекция на устата, при язви (афти), е полезно след ядене да се изплакне устата със слаб разтвор: сода – 85 г, сол – 85 г, урина – 2,5 г. Честа причина за болки в главата е дисфункцията на стомаха, особено ако е свързана с нарушаване на киселинността В такива случаи е достатъчно да се изпие чаша мляко със стайна температура и две щипки сода. Сместа неутрализира стомашната киселина, и скоро болките в главата утихват.

При мигрена ежедневно да се изпива преварена вода със сода. През първия ден половин час преди обяд се изпива чаша преварена вода, в която е разтворена половин чаена лъжичка сода, втория ден – 2 чаши и т.н., достигайки до 7 чаши, а след това ежедневно се намалява до 1 чаша.

С това лечението завършва, с което често си отива и мигрената.

Содов разтвор (1/4 чаена лъжичка на половин чаша вода) често се използва от болни, страдащи от киселини, за неутрализиране на повишена киселинност на стомашния сок макар че, това не е най-добрият начин.

Отделящата се въглена киселина, която оказва възбуждащо действие на рецепторите на слизестата ципа на стомаха, може да предизвика вторично усилване на секрецията. Най-добрите естествени неутрализатори при повишена киселинност си остава картофения сок, жълтия кантарион и ментата.

При възпаление на венците

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

смесете сода с малко вода, докато стане като паста за зъби. Нанесете с пръст сместа по протежение на венците. С четка за зъби почистете зъбите, венците. С това полирате зъбите, неутрализирате киселинните бактерии и дезодорирате устата. Всичко наведнъж.

Сода бикарбонат. Ползи и вреди. Прием и продължително пиене

Дайте мнение и Вие тук!

Народно средство за пушачи:

устата се плакне с разтвор със сода (супена лъжица на чаша вода).

При сбръчкана, груба и втвърдена кожа на лактите е полезна следната вана. В тасче се налива литър гореща, сапунена вода и се добавя 50 г сода. Лактите се намазват с крем и се потапят във водата 10 минути. От време на време внимателно се разтърква кожата на лактите с пемза. След това отново се намазват с крем и се държат във водата още 10 минути. След процедурата лактите се подсушават и се намазват с крем. Курсът на лечение е 8-10 вани.

При суха кожа, сух дерматит, ихтиоза и псориазис

се правят вани със: сода – 35 г, магнезиев карбонат – 20 г, магнезиев перборат – 15 г. Температура – 38-39 С (достига се постепенно, отначало болния сяда в топлата вана), продължителност – 16 минути.

При потене на краката се измиват сутрин и вечер с воден разтвор: сода – чаена лъжичка на чаша топла вода. След измиването сложете намокрени с разтвор памучета между палците за през нощта. Сутринта отново измийте краката с такъв разтвор, протрийте ги и се обуйте.

Маски за лице. С яйце: белтък или жълтък. Със сода, с хума против бръчки, зехтин, аспирин и 15+ други!

За премахване на миризма от краката

разтворете супена лъжица сода в литър вода: ваните се правят 2 пъти седмично по 15 минути. От натриевия бикарбонат повърхността на стъпала става по-кисела и по такъв начин се намалява миризмата.

Смрадлика – всичко за универсалната билка

За гъбички по ноктите и между палците.

Смесват се супена лъжица сода и малко вода със стайна температура. Поразеното място се натрива с гъбичка, след това се изплаква с вода и се подсушава. Процедурата се завършва, като болното място се посипва с царевично нишесте или пудра. В анонса по-горе има линк към информация за лечение на гъбички със сода и смрадлика.

Отслабване със сода: вижте как се прави!

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Елудрил (Eludril). Жабурене и гаргара при афти и възпалени или кървящи венци.

Елудрил или Листерин? Мнения, видове, цена. При възпалени венци, джоб и изваден зъб

Жабурене и гаргара при афти и възпалени или кървящи венци. Джоб на венец. Вода за …

5 Мнения

  1. Истински лекар

    Ебахти малоумния сайт дет дава рецепти с пиене на пикня

  2. Molya ako nyakoi znae na4in na le4enie na sma4kani preshleni da spodeli.Na 85 god. sam i imam 2 oshni preshleni i ot krasta nadolu mi iztrapvat muskulite i suhojiliyata i tova mnogo 4esto mi blokira dvizenieto.S predvaritelna blagodarnost.V.Todorova.

    • Госпожо Тодорова, смачканите и набити прешлени обикновенно се получават при системно вдигане на тежко и тежка работа с натоварване на кръста. При млади хора се получава и при постоянно седене на стол, зад бюро например, защото при седенето кръстната област поема натоварването на цялата горна част на тялото. При вас също сигурно е имало причина за да се стигне до там.
      Аз получих същия проблем преди 40 тата си година от системно вдигане на тежко. При мен имаше и смъкване на вътршните органи и превиване на уретерите на бъбреците, поради което имах проблеми с тях. Докторите са безсилни да помогнат, предлагаха ми операции за наместване на органите и пластики, които да ги държат….За постоянната болка в кръста и засягането на нервите на краката, не ми предложиха нищо освен лекарстава за нервите…Те бяха толкова силни,че увредиха стомаха ми. Аз реших,че моето спасение е само в движението. Наложих си да не вдигам нищо над 5 кг. и да дам почивка на гърба. После се записах на йога. Още след първия месец болките в кръста намаляха и спряха напълно след около 2 месеца. Продължих тези занимания системно и упражненията започнаха да се отразяват на всички органи в тялото ми. Спряха проблемите с бъбреците и пикочния мехур, болките в жлъчката изчезнаха. Набитите прешлени се разделиха и върнаха където трябва да са. Сега съм напълно здрава. Създадох мой център за алтернативно здраве във Варна. В него се практикува йога и гимнастика за хора над 65 г. Имаме и кабинет за алтернативно лечение в който се правят масажи и др.Моят съвет е: ако не можете да посещавате група по йога, правете си някой упражнения у дома. В интернет има клипове на йога практики за възрасни, даже и йога на стол. Гарантирам ви,че ако се заемете сериозно ще си облегчите много проблема. Не чакайте някой друг да ви помогне. Всичко е във вашите ръце. Ако пък можете да посещавате специализирана йога за възрастни още по-добре. Вижте нашата интернет страница за повече информация. Желая ви здраве.

  3. Мариана Левчева

    Със содата трябва да се внимава, особено при киселини, защото сериозно можете да си прецакате стомаха. Киселините винаги са на нервна почва и гледайте да махнете психическата причина, ако искате да си оправите стомаха!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *